Sırp Edebiyatı / Vladıslav Bajac, Çırağan Okumaları`nda

Tarihler: 03 Haziran 2011 Cuma ~ 03 Haziran 2011 Cuma 19.00

Yer: Çırağan Palace Kempinski

Adres: Çırağan Caddesi 32 Beşiktaş 34349, İstanbul Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 245 44 06

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 3, 2011 ~ Haz 3, 2011

Çırağan Palace Kempinski’nin Mayıs 2009’dan beri Kalem Kültür’le düzenlediği Çırağan Okumaları, “Ülke Edebiyatları”nı ağırlamaya devam ediyor; Haziran konuğu, Sırp edebiyatının en önemli çağdaş yazarlarından Vladislav Bajac. Türkçeye çevrilen ve kendisine 2008’de prestijli Uluslararası Balkanika Edebiyat Ödülü`nü kazandıran Hamam Balkaniya isimli romanından kendi dilinde bölümler okuyacak yazar 3 Haziran 2011 günü 19.00’da Çırağan Okumaları’nda; aynı sayfalar kitabın Türkçesinden de okunacak.

Çağdaş Sırp edebiyatının en şairane romanlarndan biri olan “Hamam Balkaniya”, XVI. yüzyıldan Kanuni Sultan Süleyman, Koca Mimar Sinan, Hürrem Sultan ve daha pek çok şahsiyetle çağımızdan Orhan Pamuk, Allen Ginsberg, Leonard Kohen gibi önemli isimler arasında ortaklıklar kurularak kahramanların dramlarıyla tarihi dramları örtüştürüyor; suyu, siyaseti, dostluğu, cesareti ve ikilemi, yani kimliği anlatıyor.

“Ülke Edebiyatları” kapsamındaki ilk okuma, “Japon Edebiyatı”nın Türkiye’de tanınması ve çevrilmesi için büyük çaba sarf eden çevirmen Hüseyin Can Erkin’in, Haruki Murakami’nin “Sahilde Kafka” isimli romanını okuması ile 19 Ekim 2010’da gerçekleşmişti. İkinci konuk ülke ise “Mısır” idi; doğumunun 100. yılında, 1988 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Necip Mahfuz’un “Başkanın Öldürüldüğü Gün” adlı romanı, Necip Mahfuz’un da aralarında olduğu birçok dünya edebiyatından yazarı dilimize kazandıran değerli çevirmen ve yayıncı İlknur Özdemir’in sesinden dinlenmişti.

Vladislav Bajac’ın, “Ülke Edebiyatları” okumalarının da üçüncüsü olan ücretsiz okumasına katılım için ciraganokumalari@gmail.com ya da 0212 245 44 06’dan rezervasyon yaptırmak gerekmekte.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT