Sinemanın Gizli Dili: İz Bırakan Kadınlar

Sinemanın Gizli Dili: İz Bırakan Kadınlar

Tarihler: 08 Mart 2017 Çarşamba ~ 29 Mart 2017 Çarşamba 18:00 - 20:00

Yer: Soho House - Embassy Room

Nereden Alınır: info@spot-projects.com - 0530 942 2696

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 8, 2017 ~ Mar 29, 2017

SPOT, İlkbahar 2017 etkinliklerini sunmaktan mutluluk duyar! 2015-2016 sezonlarında farklı temalarda gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören Ela Başak Atakan’ın “Sinemanın Gizli Dili” başlıklı seminer serisi, yeni içeriğiyle bu sezon da bizlerle buluşuyor.

“Sinemanın Gizli Dili: İz Bırakan Kadınlar” ismiyle devam edecek bu seminerlerde, her hafta farklı bir filmi ele alarak, çalışmalarıyla sinema dünyasında ilham kaynağı olmuş, parmakla gösterilen kadınlara bir bakış sunacağız. Atakan, 8 - 29 Mart tarihleri arasında, her Çarşamba 18:00 - 20:00 saatlerinde gerçekleşecek programda, bizlere günümüz ve geçmiş sinema dünyasından kesitler sunarken, dönemin öne çıkan filmlerinin ardındaki kadın yönetmenlerden, kilit rollerdeki kadın sanatçılara kadar geniş bir perspektif sunarak film okumaları gerçekleştirecek.

Soho House İstanbul’da gerçekleşecek seminerlerin ilk haftasına yılın tartışılan yapımı ve Oscar’a aday gösterilen La La Land ile başlayıp, ikinci haftasında ise Postcards from the Edge filmi ile Carrie Fisher’ı ve unutulmaz karakteri Prenses Lea’yı hatırlayacağız. Anna Paquin’e Oscar kazandıran sinema klasiği The Piano’nun kadın yönetmeni Jane Campion’u inceledikten sonra dördüncü hafta American Honey ile sahneyi çağdaş sinema sanatçılarına bırakarak film serüvenini tamamlayacağız.

Ela Başak Atakan; A.B.D.’de Amherst College’dan 1992’de mezun olmuş, 1996’da Columbia Üniversitesi Sinema Bölümü’nden master derecesi almıştır. Senaryolarıyla Sundance ve Nantucket Film Festivallerinde dereceye giren Atakan, Athena, Özlem Tekin, Özdemir Erdoğan ve daha birçok müzisyen için video klipler yönetmiştir. Balmumu isimli kısa filmi ile New York Turkish Film Festival ve Nurnberg Türk-Alman Film Festivali’ne katılmıştır. Boğaziçi, Bahçeşehir ve Kadir Has Üniversitelerinde sinema dersleri vermiş olan Ela Başak Atakan 2008’den beri Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nde okutmanlık yapmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT