"UZAK" - Mert Diner, Resim Sergisi

Tarihler: 01 Şubat 2010 Pazartesi ~ 28 Şubat 2010 Pazar 1-28 Şubat 2010

Yer: Lucca

Adres: Cevdetpasa Mah No 51/B Bebek-Istanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 1, 2010 ~ Şub 28, 2010

1976 yilinda Iskenderun`da dogan Mert Diner, Irfan Onurmen ile uc yillik calismanin ardindan New York`ta New York Studio School drawing painting and sculptre`da burslu olarak Bill Jensen ve Graham Nickson atolyelerinde egitimin ardindan Turkiye`ye donen sanatci calismalarini Istanbul`da surdumektedir. Yagli boya tablolardan olusan "Uzak" sergisi 1 - 28 Subat tarihleri arasinda Lucca`da gorulebilir.

"Mert’in son yaptığı işlere baktığımızda resimleri değişen ve direnen doğanın romantik direnişi gibidir. Baktığımız yer romantik bir doğa görüntüsüdür ama gelecek ile ilgili kaygıları duyumsamadan edemeyiz. Bu şiirsel atmosfer karşısında huzurlu bir rahatlama beklentisi içindeyken içimizi adlandıramadığımız bir huzursuzluk kaplar. Bozulan ve bilmediğimiz doğanın habercisi peyzajlardır bunlar. Evet, doğayı değiştirdik ve tasarlanan yeni doğadan da çok emin değildir sanatçı. Atmosfer sürekli değişir. Kendi içsel huzurunu arar gibidir biryandan da. Kentler vardır. Ama bu kentler çok uzakta olmalarına karşılık doğaya karşı işlenen suçun birer simgesi gibi dururlar.

Hüsran ve suçluluk resimlerin atmosferinde, bulutların sürekli değişen formları arasında dolaşır. Ve ışık, resminin en temel elemanlarından biridir. Yer ve göğün yaratıldığı zamandan sonraki sessizliğe eşlik eden an ile gelecekteki ne olduğunu bilemediğimiz bir sonun atmosferinin ışığıni arar gibidir. Mert’i geleneksel peyzaj sanatına vereceği cevapları bu ipuçlarında görebiliriz. Sonuçta plastik etkisi güçlü, yalınlaştırılmış biçimlerle çözümlemeye gittiği yeryer lirik paletin hakim olduğu romantik peyzajlarla karşı karşıyayızdır. Özellikle, Peyzaj sanatı geleneğinden çok uzaklaşmaz ve girdiği yolun ne denli çetrefilli olduğunu da bilir. Resim tarihi içinde peyzaj geleneğinin yetkin örneklerini de düşündüğümüzde genç bir ressamın daha yolun başında rehavete düşmediğini, resmini sorguladığını rahatlıkla söyleyebiliriz…"

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT