´Yüz Yıl Önce Yüz Yıl Sonra İstanbul` Fotoğraf Sergisi City`s`de

Tarihler: 15 Şubat 2011 Salı ~ 28 Şubat 2011 Pazartesi

Yer: Nişantaşı City`s

Adres: Teşvikiye Caddesi No: 162 Nişantaşı İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 373 35 35

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 15, 2011 ~ Şub 28, 2011

Moda ve yaşam merkezi City’s fotoğrafçı Nadir Ede’nin İstanbul`un yüz yıl önceki ve bugünkü fotoğraflarını bir araya getirdiği “Yüz Yıl Önce Yüz Yıl Sonra İstanbul” sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 15 Şubat Salı günü açılacak sergi 28 Şubat Salı gününe kadar S-3 katında sergilenecek.

Sanata ve sanatçıya verdiği desteği her fırsatta gösteren City’s yeni bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Nadir Ede’nin çektiği eski İstanbul fotoğrafları bu büyüleyici sergi ile sanat severlerin beğenisine sunulacak. Nadir Ede’nin fotoğraflarının yanı sıra sergiyi oluşturan diğer fotoğraflar ise Mehmet Günyeli ve Mert Sandalcı’nın kartpostal koleksiyonlarından temin edildi.

Nadir Ede Hakkında
1945’te Zonguldak’ta doğan ve İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü mezunu olan Nadir Ede, öğrencilik yıllarında amatör olarak yöneldiği fotoğrafı meslek edindi. 1979 yılında arkadaşlarıyla GrupF`yi kuran Ede, 1980’lerin başında kendi stüdyosunu açarak, reklam ve sanayi fotoğrafları çekmeye başladı. Nadir Ede, 1985’ten bu yana Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü’nde ve İstanbul Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nde, 2007 yılından beri Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde fotoğraf üzerine dersler veriyor.

Ede, yaklaşık on dört yıl Fotoğraf Dergisi’nin yayın yönetmenliğini yaptı, halen “Fotopya” fotoğraf portalındaki editörlük görevini sürdürüyor. Nadir Ede bugüne dek pek çok karma sergiye katıldı ve “İstanbul Solarizasyonları”, “Nadir Ede’nin Arşivinden 1950’lerin İstanbul’u” gibi sergiler açtı; öğretim üyelerinin toplu sergilerinde de çalışma ve birikimleriyle yer aldı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT