“16 Bakış” Sergisi Kadıköy İskelesinde

Tarihler: 10 Mayıs 2010 Pazartesi ~ 20 Mayıs 2010 Perşembe 10-20 Mayıs 2010

Yer: İDO Resim Galerisi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 10, 2010 ~ May 20, 2010
İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Eğitim Yönetmenliği 2010 Okullarda projesi kapsamında, Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “16 Bakış” başlıklı sergi Kadıköy Şirket-i Hayriye’de (Kadıköy-Eminönü iskelesi üst katında bulunan İDO resim galerisi) sergilenecek.

Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencilerinin 2 yıla yakın emek vererek ortaya çıkardıkları eserler 10-20 Mayıs arasında Kadıköy Şirket-i Hayriye resim galerisinde görülebilecektir. Güzel Sanatlar Lisesi her yıl bütün öğrencilerin katıldığı, bir yıl sonu sergisi bir de geleneksel son sınıf sergisi yapmaktadır. 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması dolayısıyla, 2010 ajansıyla ortak yürütülen bir proje olmasından kaynaklanan, 16 arasınıf öğrencisinin çalışmalarını bir araya getiren bu sergi, okulun ara sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan ve tek bir atölyenin oluşturduğu ilk sergi olması bakımında da önem taşımaktadır.

“16 Bakış” projesini yöneten Resim Öğretmeni Silver Gözütok Güçlü, gençlerin eserlerini İstanbul 2010 kapsamında sergileme imkanı bulmalarından dolayı son derece mutlu olduklarını belirterek “16 Bakış” adlı resim sergisinin çıkış noktasının Silver Gözütok Güçlü atölyesinde eğitim gören 8 resim-10 öğrencisi ve 8 resim-11 öğrencinin bir araya gelerek toplamda 16 sayısını oluşturduklarını 16 farklı dünya, 16 farklı duygu, 16 farklı bakış açısı noktasından hareketle serginin ismi oluşmuştur. Sanatı benimseyen, dünya realitelerini özümsemiş, okuyan, araştıran, sorgulayan, bütün birikimlerini sanatla ifade edebilen, sanatın olduğu yerde kötülüğün olmadığı, güzelliklerin olduğunun farkındalığını yaşayan öğrencilerin işlerini görmek için herkesin sosyal sorumluluk kapsamında öğrencilere destek verilmesi ve yüreklendirilmesi gerektiği inancını taşımaktayım.Dolayısıyla tüm sanat severlerin ruhunu beslemek ve görsel bir şölen yaşamak üzere sergimize davet etmekteyiz.

Sergide Utku Akarı, Mehmet Durgut, Damla Ertük, Gül Kurtaran, Duygu Koçdur, Zeynep Kara, Enes Demirabağ, İzel Göğüsgeren, Kaan Duygu Özgün Ekin Yener, Özge Ergin, Birnur Özçakır, Gizem Akyol, Alev Demir, Erke Sırt ve Mertcan Usta isimli öğrencilerin eserleri yer alacak.

Sergideki eserler yağlıboya, karakalem, pastel çeşitleri, suluboya, guaj vs. teknikler yer almaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT