1980 ‘den Baş Yapıtlar

Tarihler: 16 Aralık 2009 Çarşamba ~ 20 Ocak 2010 Çarşamba 16 ARALIK 2009-20 OCAK 2010

Yer: MAC ART GALLERY

Adres: Mim Kemal Öke Cad. Lal Apt. No:23/3-4 Nişantaşı İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 343 85 40-41

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 16, 2009 ~ Oca 20, 2010

1980’ li yıllar Türk sanatının geliştiği ve sanatçıların bireysel üretimlerini arttırdığı bir dönem oldu. Yeni açılımlar ile birlikte kavramsal denemeler çağdaş sanatın içine girmeye başladı. 80 ‘li yıllar Türkiyede plastik sanatların köklü değişimler yaşadığı bir tür kabuk değiştirdiği bir dönem olarak nitelenebilir.

Bu dönem dünya sanatının etkisi ile avangard tavırlar, yeni anlatım olanakları, kullanılan materyallerin çeşitliliği ile plastik sanatlar yeni ve farklı anlatım olanakları sunmuş ; sanatçılar için toplum bakışının tersine kendi dinamiklerini yaratma şansı vermiştir. Daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen sanatçılar için popüler kültür ve yeni malzemeler, medya ve kitsch bir çekim alanı yaratırken siyaset-politika-sosyal duyarlılık ve tüm konular günün tüm koşulları sanatın içine girerek zengin anlatım olanaklarıyla anlaşılır kılınmıştır.

Çağdaş sanatta batı da olup bitenler ülkemizde de görülmeye başlamış ve bu durum yadırganmayarak sanatın yayılım alanı artmıştır. Artık çağdaş Türk sanatı evrensel üretimler vermektedir.

Çağdaş Türk Sanatının kırılma noktasına ait bu döneminin usta isimleri; Adnan Çoker, Burhan Doğançay, Ömer Uluç, Nur Koçak, ,Kemal Önsoy,Mehmet Gün, Bubi, Bedri Baykam’a ait “öncü” eserlerinin yer alacağı sergi 16 Aralık 2009 tarihinden itibaren Pazar hariç hergün 10:00-19:00 arasında Nişantaşı Mac Art Gallery’de görülebilir..

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT