40 Hayat

Tarihler: 06 Mayıs 2009 Çarşamba ~ 15 Mayıs 2009 Cuma

Yer: Nişantaşı City’s

Adres: Nişantaşı City`s AVM İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 6, 2009 ~ May 15, 2009
“40 Hayat” sergisi 6-15 Mayıs’ta Nişantaşı City’s’de
Fotoğraf sanatçısı Muammer Yanmaz, 40’lı projelerine bir yenisini ekledi. “40 Hayat” fotoğraf projesinin ilk etabını tamamlayan Yanmaz, Amerikan Hastanesi’nde 40 bebeğin doğumlarda fotoğraflarını çekti.
Muammer Yanmaz tarafından, Gülsemin Güloğlu koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 40 Hayat projesi, 40 bebeğin doğduğu an fotoğraf ve hikâyelerini sanatseverlere sunuyor. Bebekleri ilerleyen yaşlarında da izleyerek belli aralıklarla görüntüleyecek olan Yanmaz böylece, ‘yaşayan’ bir projeye imza atıyor.

“40 Hayat” fotoğraf projesinin koordinatörlüğünü Amerikan Hastanesi’nde Çocuk Hastalıkları Uzmanı olarak çalışan Gülsemin Güloğlu yapıyor. Yanmaz ve Dr. Güloğlu, hayatları izin verdiği takdirde 40 yıl sürecek bu projeyi, ileriki yıllarda genç sanatçılara devretmeyi planlıyorlar.

Portre çalışmalarıyla tanınan Yanmaz, “40 Hayat” projesiyle ilgili olarak şunları söylüyor: “Yaşama aynı yerde merhaba diyen insanları doğumdan başlayarak yaşamlarının dönüm noktalarında görüntülemek, en büyük hayalimdi. Şimdi Amerikan Hastanesi’nin de desteğiyle hayalim gerçek oluyor. Bu heyecan verici projeyi, yenidoğanlarla çalışmayı seven Dr. Güloğlu ile birlikte yürütmekten mutluluk duyuyorum.”

Kendi stüdyosunda tanıtım fotoğrafçılığı ve eğitmenlik yapan Muammer Yanmaz, bugüne kadar “40 Yönetmen”, “40 İstasyon Paris”, “40 İstasyon New York” gibi, Türkiye’de ve yurtdışında sergilenmiş birçok projeye imza attı.

40 Hayat projesi 6-15 Mayıs tarihleri arasında Nişantaşı City`s’de açık kalacak sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 10 Mayıs Pazar günü saat 14.00’de de sergi mekanında projeye katılan çocuklarla büyük bir aile fotoğrafı da çekilecek.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT