Artin90- Güvertede / On Board

Artin90- Güvertede / On Board

Tarihler: 05 Ekim 2018 Cuma ~ 30 Ekim 2018 Salı 18:00

Yer: GaleriBu

Adres: Şahkulu Mah., Serdar-ı Ekrem Sok. No:11, Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 9193

Faks: 0212 243 9194

Web: http://www.galeribu.com/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 5, 2018 ~ Eki 30, 2018

Galeri Bu 2019 sezonuna Ankara'dan 3 sanatçı Aslı Kutluay, Ahmet Güven ve Aslı Gibidir'in kurduğu bağımsız çağdaş sanat insiyatifi "Artin90" ın Güvertede / On Board" sergisiyle merhaba diyor.
Aslı Kutluay, Ahmet Güven ve Aslı Gibidir tarafından 2016 yılında Ankara’da kurulan ‘’Artin 90’ Bağımsız Çağdaş sanat insiyatifi, süreç odaklı üretim biçimleri ve deneysel sergileme yöntemleri ile sosyal, ekolojik, politik ve ekonomik problemlerin çözümünün, toplumun tüm bileşenlerinin birlikte yol alarak çözümlenebileceği vizyonu ekseninde sanatsal ifade biçimleri geliştiriyor. Üzerine çok konuşulan çağdaş sanatın bilindik yaklaşımlarının dışında, yeni bir süreç arayışına izleyiciyi davet ediyor.
Galeri Bu ve Artin90 işbirliği ile gerçekleşen “Güvertede” sergisi üretimlerini bu vizyonla şekillendirip projeler gerçekleştirilen 3 sanatçının çalışmalarını ve üretim süreçlerinin dinamiklerini mekana özgü yerleştirmelerle izleyiciye açarken izleyici kimi zaman bir labaratuara, kimi zaman bir eve, kimi zamansa bir şehre dahil oluyor. Aslı Kutluay, çocukluğunun çoğunun geçtiği Bilim insanları olan ve tüm hayatlarını sürdürülebilir, temiz enerji kaynağı olan Nükleer Füzyon konusuna adamış anne ve babasının Ankara’da bulunan labaratuarımı kendi hafızasıyla galeri mekanında yeniden kurguluyor. Ahmet Güven’in “Solmaz” isimli yerleştirmesi ise ismini sanatçının annesinden alıyor. Yaratıcılık dönüşebilir mi? Sorusunu sorarken “Solmaz” ın yaratılarını deneysel bir anlatımla kurguluyor. Aslı Gibidir, Ankara’nın hafızasından yola çıkarak doğada ve gerçekte olmayan sınırların, haritalarda mutlaklaştırılmasıyla ilgili Ankara’yı referans alarak resmettiği psikocoğrafik haritalarla yer alıyor. Sergide bu yerleştirmelerin yanı sıra 3 sanatçının kesiştiği noktalarda ortak çalışmalarda izleyiciye sunuluyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT