Ayla Yakıcı Resim Sergisi

Tarihler: 17 Aralık 2009 Perşembe ~ 29 Aralık 2009 Salı 17-29 Aralık 2009

Yer: Bahariye Sanat Galerisi

Adres: Caferağa Mh. Kadife Sk. Kızıltunç Apt. 1/1 Kadıköy/İstanbul İstanbul

Telefon: 0216 414 55 06

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 17, 2009 ~ Ara 29, 2009
EVRENİN SONSUZ OLUŞUMLARI

“Evrenin sanatsal varlığındaki çeşitlilik zengin bir dil yaratır. Evrenin sonsuz hedefleri ve ‘estetik varoluşumuz’ evrendeki dengeleri ve karşıtlıkları algılayışımızı zorunlu kılar. Bu aşamada sanat; özellikle ‘Resim sanatı ve soyut resim: İdealizm’i sorgular. Somut görünüşlerin ve gerçeklerin ötesindeki, ‘öz-biçim’ ilişkisini araştırarak çözümler, kavramlaştırır. Evrenin ve sanatın birlikteliği, bilinçliliği, ruhsal düşünceyi geliştirir, bilimi de etkiler, yönlendirir. İnsana çok yönlü bakış açısı kazandırır. İletişimsel boyutta zihinsel algılamaların geliştirilmesi; evreni deneyimleyen sanat asonsuz yaratımolanakları sunar. Evrende hiçbir biçimin kendini tekrar etmemesi, biçimler arasındaki ‘farklılıkları, değişimleri’ zenginlikler olarak sanata taşır.”

Evrenin Sonsuz oluşumlarını,kendine çeken “Ruhsal Varoluşumun ve Gelişimin” doruk noktası olan Sanat. “Gerçek Ötesi” boyutlarda var olmak ve yok olmak dönüşümünü, Sanatının Gerekçesi yapar. “GerçeğinGerçeği” çağrıştırması, “Ruhsal Bilincin” konumlandırılmasıdır. Evrenin sonsuz değişimlerindeki Gerçekler “GERÇEK ÖTESİNİNİN” de vurguları olarak sanattaki hedefsel algılamaların çok yönlülüğüdür.

AYLA YAKICI ÖZGEÇMİŞ
Samsun Eğitim Fakültesi Resim Bölümünü bitirdi. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde Lisansını ve Yüksek Lisansını tamamladı. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığında Eğitim Uzmanı olarak görev yaptı. Birçok kişisel ve karma sergiler açtı. Aynı zamanda şair olan sanatçının birçok şiir kitapları vardır. Felsefe ve estetikle ilgili deneme yazıları yazdı. Çocuklarla ilgili “Evren ve Çocuk” , Evrensel Gerçekler adlı kitaplar hazırladı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT