Ayşegül Sağbaş Sütü Bozuk Sergisi

Tarihler: 09 Mart 2011 Çarşamba ~ 26 Mart 2011 Cumartesi

Yer: Casa Dell’Arte

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt. No:163 K.3 D.10 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 251 12 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 9, 2011 ~ Mar 26, 2011

CDA Projects Mart ayında genç sanatçı Ayşegül Sağbaş’ın ‘Sütü Bozuk’ adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Tuval üzerine karışık teknikle gerçekleştirdiği çalışmalarından oluşan ‘Sütü Bozuk’ adlı sergi 9-26 Mart 2011 tarihleri arasında CDA Projects’de görülebilecek.

Sağbaş`ın toplumdaki ikiyüzlü ahlak anlayışını, bastırılmışlığı, cinselliğin yasak, gözardı edilen taraflarını, bunlarla beraber masumiyet kavramını sorguladığı ‘Sütü Bozuk’ serisini sergi kataloğunda Nilgün Yüksel şu şekilde yorumluyor:

“Ayşegül Sağbaş, son yapıtlarında cinselliğin yasak, görmezden gelinen, dışlanan, öteki karanlık yanıyla yüzleştiriyor bizi. Bildik, tanıdık, meşru mekânların içine yaramaz figürleri yerleştirerek bizden başkasını, bizim gibiye dönüştürüyor. Bununla birlikte o sevimli, kendimizi ait hissettiğimiz mekânlar tekinsiz bir yapıya bürünüyor.

Bölerek kadrajladığı bedenleri boyayla bir kez daha bölüyor. Makro parçalanmalar, mikro parçalanmalarla vurgulanırken boyayla parçalanan/kamufle edilen bedenler, yüzeyde görünmez kılınarak belirginleşiyor. Böylece gizlenenin yasaklı hali gösterilenin/görünenin meşruiyetine dönüşüyor.

Sonuçta ortaya çıkan görüntü, ne baştan çıkarıcı erotizme ne de gözetlemekten gizli bir haz aldığımız pornografik bir imgeye dönüşüyor.

Sağbaş’ın aykırı kahramanları Fadu ve Gümüş, karikatürize olmanın yanında çocuksu bir masumiyetle izleyicinin önüne getirilirken yeni bir sorgulamayı da beraberlerinde taşıyorlar.

Yaftaladıklarımızdan ne kadar masumuz? Gerçekten sandığımız kadar masum muyuz? Masumiyetin yitişi, bedenin ölçüsüz kullanımıyla mı yoksa sadece tensel hazların keşfiyle mi başlar? ”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT