Baksı Öğrenci Şenliği 2013-2017

Baksı Öğrenci Şenliği 2013-2017

Tarihler: 07 Kasım 2017 Salı ~ 12 Kasım 2017 Pazar

Yer: İstanbul Sanat Merkezi

Adres: Meriç Caddesi No: 6/2 34750 Ataşehir İstanbul

Telefon: 0216 455 28 43

Faks: 0216 455 28 42

Web: http://www.istanbulbilsem.k12.tr

E Posta: bilgi@istanbulbilsem.k12.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 7, 2017 ~ Kas 12, 2017

BAKSI, ARTİST 2017 / 27. İstanbul Sanat Fuarı’ndaki standında, Baksı Öğrenci Şenliği 2013-2017 yılları arası öğrenci çalışmalarından oluşan bir seçkiye ev sahipliği yapıyor. Fuarda, öğrenci işlerini kapsayan "Baksı Öğrenci Şenliği 2013-2017" isimli bir katalog da yayınlandı.

 

Fuarda İstanbul Valisi Vasip Şahin’in de ziyaret ettiği BAKSI standına sanatseverlerin gösterdiği ilgiden memnuniyetini dile getiren Prof. Hüsamettin Koçan, “Bir anlamda Türkiye’nin sanat geleceğini işaret eden ve destekleyen fuardaki bu seçkimiz, bu yıl 5’incisini düzenlediğimiz Baksı Öğrenci Şenliği’nden derlediğimiz eserlerden oluşuyor. İstanbul’da sanatseverlerin Bayburtlu öğrencilerin eserlerine gösterdiği bu ilgi, yaptığımız çalışmalar için gurur veren, yapacağımız çalışmalar için ise moral verici, motive edici bir itici güç oluyor” açıklamasında bulundu.

 

4 Kasım’da başlayan ARTİST 2017 / 27. İstanbul Sanat Fuarı’nda Salon 8/A’da yer alan BAKSI Müzesi standında sergilenen seçki, 12 Kasım Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek. Sergide Bayburtlu öğrencilerinin eserlerinin yanı sıra Hüsamettin Koçan’ın kurucusu olduğu müzedeki ilk kişisel sergisi olan “Ayağımdaki Diken” ile ilgili bir video çalışması da kurulan dev ekranda sanatseverlerle buluşuyor.

“Baksı Müzesi Öğrenci Sanat Şenliği”, 2017’de beşinci yılını doldurdu. Beş yıllık deneyim ile, bu etkinliği düzenleme kararını verdiğimiz günlere bir göz atmak gereğini duydum. Baksı Müzesi, özgün müzecilik anlayışı ile hareket ederek sanat ve zanaat arasında yükselen duvarları kaldırıp doğrudan, insanın yaratıcılık çabasına alan açmıştır. Ayrıca, bulunduğu çevrede göçe karşı bir direnç oluşturarak bölge insanının sorunlarına, taleplerine ve beklentilerine yanıtlar aramaktadır. Bu noktadan bakınca, kadınlar ve çocuklar önceliklerimiz arasında yer alır. Yetenekli çocukların özendirilmesi ve desteklenmesi için iki aşamalı bir etkinlik olan “Bayburt Baksı Müzesi Öğrenci Sanat Şenliği” düzenlendi. Bu şenliğin birinci aşamasında Bayburt ilini kapsayan bir resim yarışması için duyuru yapıldı; bu duyuru sonucunda, şu zamana kadar 5000 öğrenciden geri dönüş alındı ve jüri tarafından seçilen 30 öğrenci, bir hafta sürecek atölye çalışmalarına katılmak üzere müzeye davet edildi. İkinci aşamasında ise atölye çalışmalarında başarı gösteren 15 öğrenci seçilerek kendilerine bir yıllık öğrenim bursu verildi.

Bu etkinliğin başka bir özelliği ise yetenekli öğrencilerimiz ile ilişkilerimizi sürdürmek amacıyla, burs alan öğrencilere, her yıl, yeni bir dosya sunarak burslarının bir yıl daha uzatılması imkanı sağlanmasıdır. Bu sayede burs alan toplam öğrenci sayısı 87 oldu.

Yetenekli öğrenciye ulaşmak ve onu desteklemek konusundaki kararlılığımız, öğrenim çağında yaratıcı bir toplum hayalleri olan, hayal kurabilen insanların yanında olup onları desteklemek ve geleceğin sanatçılarına, tasarımcılarına geniş ölçekte destek sağlamaktır. Nitekim beş yıllık deneyim bize doğru yöntemlerle çocuğun eğitimine destek sağlandığında, olağanüstü bir gelişme kaydedilebileceğini gösterdi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT