Bente-Christensen- Ernst - Sınırda

Tarihler: 07 Şubat 2014 Cuma ~ 07 Mart 2014 Cuma

Yer: Teşvikiye Sanat Galerisi

Adres: Şakayık Sok. Marta Apt. 49/3 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 241 65 35

Faks: 0212 246 67 68

E Posta: tesvikiyesanatgalerisi@gmail.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 7, 2014 ~ Mar 7, 2014

Teşvikiye Sanat Galerisi, 7 Şubat-7 Mart 2014 tarihleri arasında Bente-Christensen-Ernst’in “Sınırda” başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor. Yaşamını ve sanat üretimini Antakya ve Danimarka hattında sürdüren sanatçının hiperrealist resimleri, izleyicileri farklı coğrafyaların ve bu coğrafyalardaki gündelik hayatın çarpıcı renkler ve çelişkilerle yüklü dünyasına davet ediyor.

Sergi, coğrafi anlamda bir hudut kadar, sanatçının iki kültür arasında durduğu nokta; bir dünyadan diğerine baktığı geçirgen bir eşik, bir metafor olarak sınır olgusuna gönderme yapıyor. Bente-Christensen- Ernst’in, Doğu ve Batı kültürlerinin iç içe geçtiği yapıtlarında devleşen obje ve figürleri, göz alıcı renklerinin yanısıra, hareket duygusunun baskın olduğu güçlü kompozisyonlar içerisinde fazlasıyla seyretme arzusu uyandırıyorlar. Öte taraftan da sanatçının, yaşadığı coğrafyalarda gözlemlediği gerilimler ve deneyimlediği bir aradalıkların metaforik izdüşümleri olarak öne çıkıyorlar.

Bente-Christensen- Ernst’in son yıllarda ürettiği yapıtlarından oluşan “Sınırda” 7 Şubat’tan itibaren Teşvikiye Sanat Galerisi’nde izleyicilerini bekliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT