Cenk Akaltun- The Inner Landscape

Cenk Akaltun- The Inner Landscape

Tarihler: 09 Ekim 2018 Salı ~ 30 Ekim 2018 Salı

Yer: ddesign gallery

Adres: Noramin İş Merkezi Maslak Mh. Büyükdere Cd. No: 237 B5 Katı Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212) 801 43 34

Web: http://www.ddesigngallery.com

E Posta: info@ddesigngallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 9, 2018 ~ Eki 30, 2018

“Resmin artık konusu yok mu diyorlar? Var, ama yalnızca tek konusu, tek modeli: Ressam. Resim yaratıcısını anlatır oldu. Tıpkı roman, şiir, hatta deneme gibi. Şiir ve resim bilinen biçimlerin evrenini anlatmıyorlar artık. Kendini açıkça göstermeyeni, açıkça belirgin olmayanı yansıtıyorlar''
Michel Ragon genelde modern sanat, özelde soyut resim üzerine yazdığı kitapta sanatçıya dikkat çeker ve izleyiciyi gerçek üzerine sorgulama yapmaya davet eder.
Cenk Akaltun yapıtları bu saptamayı bir kez daha haklı çıkarırcasına iki konunun altını çiziyor. Yapıt ve yaratıcısı. Gördüğümüz imgelerin tek gerçeklik olduğu yanılgısından bizi uzaklaştırırken sanatçının gözünden dünyayı ve varoluşu yeniden tanımlıyor.
Rölyefe varan dokunun, bozuma uğratılan formların ardında dünyaya ilişkin şiirselliği, görüntü çağının eksik tanımlamalarını ele geçiriyor. Duyamadığımız seslerin, dalga boylarının, göremediğimiz görüntülerin varlığıyla yüzleştiriyor izleyiciyi.
Bir başka açıdan zihnimizin çok derinlerinde kalanlara, evrenin mikro ve makro yapısına dair birer portre çiziyor sanatçı. Sonsuzun içindeki birlik ve teklik algılayışında olduğu gibi her şey ve sanatçıya dair bir portre.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT