Daniela Citi - Fotoğraf Sergisi

Tarihler: 11 Mayıs 2010 Salı ~ 26 Mayıs 2010 Çarşamba

Yer: ENKA Dr. Clinton Vickers Sanat Galerisi

Adres: Enka Okulları Sadi Gülçelik Spor Sitesi, İstinye İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 276 05 45 / 124

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 11, 2010 ~ May 26, 2010

10 yaşındayken babasının Zenit EM 35 mm manüel fotoğraf makinesi ile başladığı fotoğraf sanatında kendine önemli bir yer edinen sanatçının eserlerinin, sanatseverlerle buluşacağı serginin açılışı, 11 Mayıs 2010, Salı akşamı saat 19.00’da gerçekleşecek. Sergi, hafta içi 10.00-16.30 saatleri arasında, ENKA Dr. Clinton Vickers Sanat Galerisi’nde gezilebilir.

Daniela Citi, İngiltere’de doğdu, Kuzey Afrika’da büyüdü ve İngiltere, İtalya, Japonya, Zambiya ve Türkiye’de yaşadı ve çalıştı. İngilizce ve İtalyanca anadillerine sahip Citi, “Eğitim, Sağlıkta Pazarlama ve Uluslararası Gelişim” konusunda yüksek lisans yaptı. Daniela Citi, çocuk ve yetişkin eğitimi, Sivil Toplum Kuruluşları gibi farklı kültürel çevrelerde geliştirdiği güçlü iletişim, kişisel, öğretmenlik ve organizasyon becerilerine sahiptir.

“10 yaşındayken babam Zenit EM 35 mm manüel fotoğraf makinesini kullanmama izin verdi ve fotoğrafla olan ilişkim sanırım bundan sonra başladı. En çok insanların fotoğraflarını çekmeyi seviyorum çünkü hikâyelerini sözler olmadan anlatıyorlar. Konu zaten ışıkla, renk oyunlarıyla ve o saniyede yüzlerinde bir daha aynı şekilde yakalayamayacağım ifadeyle kendini anlatıyor.

İnsanlar, aslında fotoğrafını çekmek için iyi bir konu değildir. Bu nedenle fotoğrafını çektiğim insanlarla özellikle gençlerle önce yüz yüze görüşmeyi tercih ediyorum. Fotoğrafçının, insanların özel alanını ihlal ederek ve objektiften anı yakalamaya çalışarak, aradaki o ince çizgiyi aşması gerekiyor. Objektifle o kişi arasında, güven ve diyalog olursa, varlığımın daha az rahatsız ettiğini düşünüyorum.

Bu sergideki fotoğraflar, seyahatlerimde karşılaştığım masum yüzlerden oluşuyor. Vietnam’dan, Kamboçya’ya, Türkiye ve Ürdün’e kadar farklı coğrafyalardaki ülkelerde çektiğim bu sessiz hikâyeler, sevinci ve üzüntüyü, yoksulluğu, zorluğu ve her çocuğun yaşaması gereken basit mutlulukları anlatıyor.”
Bu sergi “Enka Okulları Sanat Bölümü” tarafından düzenlenmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT