Dilara Akay "ARK-İST" Sergisi

Tarihler: 15 Eylül 2009 Salı ~ 18 Ekim 2009 Pazar

Yer: G-art

Adres: Harbiye Mah. Kadırgalar Cad. No:3 Maçka İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 296 08 76

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 15, 2009 ~ Eki 18, 2009
Dilara Akay Son Dönem Heykelleri ‘ARK-İST’ile 11. Uluslararası İstanbul Bienali Paralelliğinde, 10 Eylül 2009 Tarihinde Galeri G-art’da..

ARK-İST
Galeri G-art ; Dilara Akay’ın yaşadığı şehrin mimarisi ve kültürel görsel formlarını “ARK” gözlüğünden bakarak dönüştürdüğü, uzamda duran çizgilerle doluluk ile boşluk, zaman ile sonsuz, nesne ile özne arasındaki sınırları sorgulamaya yönelen soyut heykellerini izleyicilere sunuyor.

Akay; 2000`lerin başından bu yana üzerlerinde çalıştığı, herbiri birbiri ile ilişkili ve hatta birbirlerinden doğan ARK isimli heykellerini; bir yandan evrensel olan doğal formların, diğer yandan çevremize ait mimarlık ve süsleme sanatları gibi bir çok kültürel ögenin soyutlanarak 3 boyutlu ortamda “yeniden yapılması” olarak tanımlıyor. Bunları özellikle kavisli çizgiler ve dairesel düzlemler başta olmak üzere geometrik semboller ve/veya doğal simgeler aracılığıyla ortaya koyarken, heykellerinin ayrılmaz parçası olan “boşluk” sayesinde izleyicilere izlenim ve yorumları için interaktif ve yaratıcı bir iletişim zemini yaratıyor.

ARK-İST sergisi ile 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olacak Istanbul`un Ayasofya Müzesi, Kamondo Merdivenleri gibi miraslarına izleyicilerin yeni bir gözle bakmaları ve izlenimlerinde kültür/yabancılaşma ikileminden uzaklaşarak kültürler üzeri “tek”liğe varmaları hedefleniyor.

Dilara Akay Hakkında:
1963 yılında Adana’da doğdu. 1981 Üsküdar Amerikan Kız Lisesi, 1985 Boğaziçi Üniversitesi mezunu. Ulusal ve uluslararası pek çok tasarım ve sanat etkinliğine katıldı. 2004 yılından bu yana demir, çelik, ve plastik gibi çeşitli doğal yada yapay endüstriyel malzemeler kullanarak, heykelin geleneksel tek kitle uygulama yönteminin dışında 3 boyutlu kaligrafiyi çağrıştıran ve “boşluk”un önemli bir eleman olarak vurgulandığı çalışmalar yapıyor. ARK’lar olarak adlandırdığı heykel çalışmalarının yanı sıra 2005`den bu yana İstanbul Dans Tiyatrosu (İDT+) ile disiplinlerarası projeler üretiyor ve 2006 yılında kurulan Hayaka Artı sanat platformu kurucu üyesi. Çalışmalarını yaşadığı İstanbul’da sürdürüyor.

www.dilaraakay.com
www.istanbuldanstiyatrosu.com
www.hayakaarti.com

Her sergide olduğu gibi galeri G-art’ın bu sergisinde de gelirin tamamı AÇEV’e bağışlanacaktır.
Galerimiz 5 Eylül - 18 Ekim tarihleri arasında her gün 11:00 -20:00 saatleri arasında gezilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT