Doç. Nizam Orçun Önal - G1-F3: Sıradaki Hamleniz Ne Olacak?

Doç. Nizam Orçun Önal - G1-F3: Sıradaki Hamleniz Ne Olacak?

Tarihler: 19 Ağustos 2023 Cumartesi ~ 04 Eylül 2023 Pazartesi

Yer: Istanbul Concept Gallery

Adres: Tomtom Mahallesi. Nur-u Ziya Sokak. No:27 Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 19, 2023 ~ Eyl 4, 2023

Hayatı bir satranç oyunu gibi görebilir miyiz? Her hamle bir karar, bir seçim, bir sonuç olabilir mi? Peki ya taşlar? At, cesaret ve macera, fil ise bilgelik ve güç, şah otorite, vezir ise süper ego…

G1F3 satranç oyununda bir açılıştır… Atın ilk ve özgür adımı.

At, diğer taşlardan farklı olarak L şeklinde hareket eder. Bu, onun sınırlı özgürlüğünde keskin dönüşlerini ve anlık duraksamalarını gösterir.

Erciyes Üniversitesi Seramik Bölümü başkanlığını yürüten Doç. Nizam Orçun Önal G1-F3 sergisinde, “her hamle bir karar, her karar bir sonuçtur” mottosunu formlara dönüştürürken izleyiciyi, attığı adımlar, aldığı kararlar ve hamle hamle hayattaki ilerleyişi üzerine düşündürmeyi amaçlıyor.

Sergi, hayatın zorluklarına karşı direnen, çözüm arayan, olasılıkları değerlendiren, güzelliklerini paylaşan, zaferi kucaklayan bir hikâyeyi canlandırıyor. Aynı zamanda hayatın beklenmedik getirileri ve rastlantısallığı karşısında ileriye dönük yapılan planlamaların aslında şansa dayalı sonuçları olduğu fikrini de işliyor. Hayatta her şeyin kontrolümüzde olmadığını, bazen tesadüflerin bizi başka yollara sürüklediğini gösteriyor. İzleyicilere kendi hayatlarında konumlandırdıkları figürleri belirlemede yeni bir bakış açısı veriyor. Sanatçı aynı zamanda izleyicileri hayatlarında yaptıkları hamleleri sorgulamaya çağırıyor: Acaba doğru hamleyi mi yapıyoruz? Yoksa daha iyi bir hamle var mı? Bu hamlemin sonucu ne olacak?

Ve en önemli soru: Hayat şimdi hangi hamleyi oynayacak?

Sergi, hayatta her hamlenin bir risk olduğunu, ama aynı zamanda bir fırsat da barındırabileceğini hatırlatıyor. Bakmak, görmek, hissetmek, düşünmek, düşlemek ve tavır almak…

Sıradaki hamleniz ne olacak?

Istanbul Concept’in (IC) katlanarak büyüdüğü 2023 senesinin kültür ve sanatseverlere armağanı olan Nur-u Ziya Sokak’taki Istanbul Concept Gallery’nin üst katındaki yeni alanı “Studio”, çeşitli kültür buluşmalarına alan açmaya ve ayrıca çarpıcı üretimleri kısa süreli sergilerle bizlere sunmaya devam ediyor.

IC Studio, yeni sezon açılışından önceki son sergisini, yurt dışı ve yurt içinde pek çok sergi, sempozyum ve etkinliğe davet edilen, çok sayıda koleksiyonda eserleri bulunan bir akademisyenle, Erciyes Üniversitesi Seramik Bölüm Başkanı Doç. Nizam Orçun Önal ile yapıyor. Sanatçının hayattaki seçimlerimize, hamlelerimize, satranç taşlarından biri olan At metaforu ile odaklandığı sergisi G1-F3, 19 Ağustos-4 Eylül 2023 tarihlerinde Istanbul Concept Studio’da görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT