Elif Çelebi - Ekoloji II

Tarihler: 06 Temmuz 2012 Cuma ~ 31 Ağustos 2012 Cuma

Yer: Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi

Adres: Teşvikiye Cad. Karaosmanoğlu Apt. 37/1 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 230 74 92

Web: http://www.acikekran.com.tr/

E Posta: info@acikekran.com.tr/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 6, 2012 ~ Ağu 31, 2012

“İnsan, bitki ve hayvan ayrımına girilmeksizin düşünebilecek bir dünya fikri ne olabilir?” Şekerbank Açıkekran’da Ekoloji Temalı Sergi

Şekerbank’ın güncel sanatı geniş kitlelerle buluşturmak amacıyla oluşturduğu sanat platformu Açıkekran; çağdaş sanatın genç temsilcilerinden Elif Çelebi’nin insanla doğa ilişkisini ekosistem üzerinden sorguladığı video seçkisine ev sahipliği yapıyor. 31 Ağustos tarihine kadar sürecek sergi kapsamında, sanatçının “Gaga” başlıklı video çalışması; Şekerbank’ın İstanbul Feneryolu, Ankara Küçükesat ve Çankaya, Kırklareli-Alpullu, Ordu, İzmir ve Mardin olmak üzere 6 ildeki şubelerinde de 24 saat izlenebilecek.

Şekerbank’ın çevre duyarlılığına yönelik çalışmalarını kültür alanına taşıdığı ekoloji temalı ikinci sergi, Açıkekran Yeni Medya Sanat Galerisi’nde sanat izleyicisinin beğenisine sunuluyor. Şekerbank’ın sürdürülebilir, çevreye duyarlı bir kalkınma adına üstlendiği misyonu güncel sanat alanına taşıyan sergi dizisi sanatseverleri, insan ve doğa ilişkisini ekosistem üzerinden sorgulamaya davet ediyor. Prof. Dr. Ali Akay küratörlüğünde gerçekleştirilen ekoloji serisinin ”Oluştuğumuz Hayvan” başlıklı ikinci sergisinde izleyiciyle buluşan isim ise çağdaş sanatın genç yeteneklerinden Elif Çelebi.

Çalışmalarında hayvan figürünü metafor olarak kullanan sanatçı, insan, bitki ve hayvan ayrımına gidilmeksizin var olabilecek bir doğa fikri üzerinde yoğunlaşıyor. Bankanın çevre duyarlılığına yönelik çalışmalarını sanat platformuna taşıdığı ikinci sergi niteliğindeki “Ekoloji II”, 31 Ağustos 2012’ye kadar izlenebilecek.

Ekosistemi Yeniden Düşünmek
Ekolojinin kavramsal çerçeve olarak ele alındığı “Oluştuğumuz Hayvan” sergisi ile ilgili olarak Küratör Ali Akay; “Felsefenin Logosmerkezli yapısında, Logosmerkezlilik her şeyden önce, logos’a sahip olmayan ‘hayvan üzerine bir tez’ olarak durmaktadır. Aristoteles’ten Heidegger’e kadar felsefe tarihinde hayvana bakış buydu. Düşünce; sanayileşen toplumsallığın tabiat üzerindeki egemenliğinden, hayvan üzerindeki egemenliğine kadar ekosistemin yok edilmesi üzerine geliştirildi. ‘Enerji kayması’ olarak bakılabilecek bu durumda hayvan ve insan arasındaki geçişliliğin sağlanması, ancak ekosistemin yeniden düşünülmesiyle mümkün olabilecek sanki. Elif Çelebi’nin vidolarında kullandığı metaforlar bize bu sorunsalı yeniden düşünme ve yorumlama fırsatı veriyor” dedi.

İnsan-hayvan-bitki ayrımı gözetmeksizin tüm canlıların ait olduğu bütüncül bir doğa fikrini sorgulayan video çalışmalarıyla Elif Çelebi, 31 Ağustos 2012 tarihine kadar Açıkekran’da…

-"İsimsiz", 2000, 9'45", Video
-"Gaga", 2001, 3'15", Video
-"İsimsiz", 2001, 3'35", Video Enstalasyon
-"Zapping",3'29", 2002 , Video

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT