Episode II Karma Sergi

Tarihler: 19 Aralık 2013 Perşembe ~ 19 Ocak 2014 Pazar

Yer: Nar Art Sanat Galerisi

Adres: Burhaniye Mah. Beybostanı Sok. No:41 A Blok Zemin Kat Beylerbeyi Üsküdar İstanbul

Telefon: 0216 557 72 07 - 0216 557 75 93

Web: http://http://www.narart.com.tr/

E Posta: info@narart.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 19, 2013 ~ Oca 19, 2014

Sanatçılar: Ardan Özmenoğlu, Çağatay Odabaş, Ferhat Revanbahş, Jale Çelik, Mehmet Günyeli, Müge Ceyhan, Nilhan Sesalan, Yiğit Yazıcı

NarArt Sanat Galerisi “Episode II” adlı karma çağdaş sanat sergisine ev sahipliği yapıyor. Renk, denge ve içtenliğin tüm unsurlarını bulabileceğiniz bu sergide 8 ayrı sanatçıdan 15 eşsiz eser sanatseverler ile buluşuyor...

Ferhat Revanbahş:
Sanatçı bir çok çalışmasında kadın figürünün görselliğini vurgulayarak, kullandığı toprak renkleri ile kendine has geliştirdiği boyama tekniğini tuvaller üzerine yansıttı ve şimdi sanat severlerin beğenisine sunuyor.

Çağatay Odabaş:
Sanatçının fazlasıyla deforme edilmiş figürleri, çoğu sanatçının kullanmaktan çekineceği iddialı renkleri çok net ve pürüzsüz bir teknikle birleştirip, izleyiciye sunmaktadır, hemen hemen bütün eserlerinde bu deforme edilmiş figürleri ve çağrıcı renkleri kullanan sanatçı aynı zamanda bunlarla çelişen tekniğini de hiç taviz vermeden sınamaktadır.

Jale Çelik
Dünyaca tanınan çağdaş sanatçılardan olan Çelik’in küçük bir duvar büyüklüğündeki çok katmanlı eserlerine baktığınızda, resimlerinde yüzeyin ışık ve gölgeyle kurduğu ilişki resimlere doğal bir derinlik kazandırmakta ve sergilendiği alana sıkı bir biçimde bağlayarak, tuvalin hep orada olduğu ya da olması gerektiği izlenimini yaratıyor. Çelik Türkiye'de yaşıyor olsa da uluslararası resim çevrelerinde daha çok tanınırlığa sahip kendisin 2013 yılında başta Berlin olmak üzere çeşitli Avrupa kentlerinde sergileri oldu ve dünyaca ünlü Dubai Fuarı'na katıldı.

Yiğit Yazıcı
Hayattaki en önemli şeyin “kendisini özgürce ifade etmek” olduğunu kendisine misyon edinen sanatçı, iç dünyasının kapılarını açtığı eserlerinde renklerin ustalıkla nasıl kullanıldığını bize gösteriyor. Sanatçı kendisini şu cümlelerle anlatıyor “Kendi hayat amacımı kendimi tanıma, oluşturma ve aşmak olarak tanımlıyorum. Resim ve sanat dünyası bu amacıma ulaşmamda bana hizmet ediyor. izleyici ile olan paylaşımım hayallerimi ve yaşamımı anlamlı kılıyor. varoluşumun anlamını soracak olursanız, farkındalık ve yaratmak derim.”

Mehmet Günyeli
İnancın Dansı adını verdiği Dervişler projesinde sanatçı kendi öz kültürüne sahip çıkarak eserlerinde dostluk, sevgi ve barış mesajları vermeyi amaçlamıştır.

Nilhan Sesalan
Dünya’da pek çok koleksiyon , park ve müzede yapıtları bulunan Nilhan Sesalan’ın, şuana kadar ürettiklerine bakarak, lirik soyutlamanın ülkemizdeki temsilcisi olduğunu söyleyebiliriz.

Tasarımları ve yazılarıyla da hayata katılan sanatçı bir şiirinde şöyle der;
” Düşüncelerimi seviyorum,
beni inandırma süreçlerini…
bırakmayacaklarından emin olduğumda da
malzemeye geçiyorum onları ve ‘oldu’ diyorum.
Bu enerjiyle nefesimi daha uzun tutabilir ,
yaşam gücü bulabilirim.”
Bu dizelerden de anladığımız gibi sanatçı kendi dünyasını yapıtlarına yansıtmaktadır.

Ardan Özmenoğlu
Özmenoğlu’nun sanatında post-it notlar ve cam-pleksiglas heykeller ve neon yazılar geniş bir yer tutuyor ve onun sanatsal üslubunun temelini oluşturuyor. Parlak renkli post-it lerin (not kağıdı) bir araya getirilmesiyle oluşturulan yüzeyin üzerine yaptığı baskı tekniğiyle kompozisyonunu oluşturan Özmenoğlu, yerel kültürel ürünleri, elemanları veya yapıtları kendine has renkli ve çarpıcı ifade biçimleri ile çağdaş sanatın kodlamaları içinde yorumlayan bir sanatçı.

Müge Ceyhan
2007 yılında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar bölümünü onur derecesi ile bitirdi, aynı üniversitede yüksek lisansını yine onur derecesi ile tamamladı, 2008 yılında yılın genç sanatçısı seçildi. Üniversiteler arası 5. Ulusal Sanat Dünyası Resim Yarışmasında Sergileme Ödülü alan sanatçı ile ilgili olarak değerli sanat eleştirmeni Abdülkadir Günyaz sanatçı ile yazdığı bir yazısını “...ne de çok övmüşüm değil mi Müge Ceyhan’ı... Evet övdüm ve gerçekten ona inanarak. Gencecik bir sanatçı adayı o ve bu yönlendirilmeye ihtiyacı vardır. Üstelik beni yanlışa düşüreceğine de asla ihtimal vermiyorum ve gelecek başarılarını bekleyeceğim.” diye sonlandırmıştır. Müge Ceyhan’ın soyut eserlerinde renklerin canlılığı ve dengesinin yarattığı üç boyutlu derinliği adeta izleyiciyi içine çekmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT