Erkan Özdilek / Maya

Tarihler: 20 Mart 2009 Cuma ~ 11 Nisan 2009 Cumartesi

Yer: Garage of Art

Adres: Adnan Saygun Cad. Belediye Sit. Leylak Apt. 1-19 Etiler İstanbul

Telefon: 212-351 16 04

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 20, 2009 ~ Nis 11, 2009
Erkan ÖZDİLEK "MAYA" Resim Sergisi
20 Mart – 11 Nisan 2009
Garage of Art

Garage of Art, 20 Mart – 11 Nisan 2009 tarihlerinde Çağdaş Türk Resmi’nin öndegelen isimlerinden Erkan Özdilek’in tuval üzerine farklı teknikleri ve doğal malzemeleri kullanarak oluşturduğu son dönem çalışmalarını içeren’’MAYA’’ kişisel resim sergisine ev sahpliği yapıyor...

Sanatçı çalışmaları ve sergisiyle ilgili olarak ‘’ Çalışmalarımda hep kendime ait olan bir söylemi oluşturmayı deniyorum; bunların hepsini bir bütünün parçaları olarak düşünüyorum. Önemli olan söylemi-kavramı taşıyacak olguyu yakalamak. Son zamanlarda üzerine çalıştığım kavram avcılığı doğal olarak birbiriyle organik bir yapı içerisinde. Bunu strüktürel bir yapı olarak düşünebiliriz.

“Maya” bu sergiye ait bir yoğunlaşma. İnsanların hayatına girmiş bir medium var. Kağıt: kitaplar, gazeteler, paketler, defterler, resim kağıtları, tuvalet kağıtları vs. bunların tümü doğal ağaç. Yükleri ağır, mayaları temiz ve doğallar. Bende kağıdın hamuruna göz diktim, düşlerim uçuşmasın belgelensin diye. Kağıt hamuruna çizmedim, düşüncelerimi mayaladım. Kendimce bir maya çaldım. Tuval yüzeyinde de yansımalarını göreceğiz. Renklerle devinim, kağıt hamurunun renge dönüşümü, uzun uzun çizgiler göreceğiz, bir kompozitörün notalarını bekleyen. Kendince notalarını arayan sağa sola gidip gelen çizgiler ve yalnız kalmış nota imgeleri…’’ yorumunu yapıyor.

*Sergi Pazar hariç hergün 10.00-18.00 arası ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT