Eserler Gravürlerle Zenginleşiyor!

Eserler Gravürlerle Zenginleşiyor!

Tarihler: 21 Mayıs 2018 Pazartesi ~ 21 Haziran 2018 Perşembe

Yer: Pera Müzesi

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 21, 2018 ~ Haz 21, 2018

Pera Müzesi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyonu’ndan önemli bir seçkiyi, Google’ın web tarayıcısı Chrome aracılığıyla sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Oryantalist Resim Koleksiyonu’nda yer alan gravür eserlerin eklenmesi ile zenginleştirilen “Pera Müzesi’nden Eserler”(Artworks from Pera Museum) adlı ücretsiz uzantı, yaklaşık seksen adet eseri sanatseverlerin bilgisayar ekranlarına taşıyor!

“Pera Müzesi’nden Eserler” uzantısında, Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nın Oryantalist Resim, Kütahya Çini ve Seramikleri, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri ile İstanbul Fotoğrafları koleksiyonlarından seçilen yaklaşık seksen adet eser yer alıyor. Kuruluşundan bu yana düzenlediği sergi ve kamusal programlarının yanı sıra, sanatı gündelik yaşantının bir parçası kılan dijital projeler de üreten Pera Müzesi, geçen sene başlattığı bu projeyle koleksiyonlarını Google’ın web tarayıcısı Chrome aracılığıyla sanatseverlere ulaştırıyor.

Seçkiye eklenen yirmiye yakın gravür, İstanbul’un en önemli tarihi yapılarından olan Fransız Sarayı’nın, Galata Mevlevihanesi’nin, Ayasofya’nın ve Darülfünun Binası’nın detaylı betimlemelerini içeriyor. Gravür seçkisinde ayrıca, Rumeli Hisarı’ndan İstanbul Boğazı’na uzanan manzara görünümleri, tersane ve kahvehane örnekleriyer alıyor. Taş ve metal baskı teknikleri kullanılarak oluşturulan gravürlerin en eski tarihlisi, Tarihi İstanbul Yarımadası’nı betimliyor. 17. yüzyıla tarihlenen eser, yarımadanın iki ayrı görünümünden oluşuyor.

Seçkide Fausto Zonaro, Antoine de Favray, Mıgırdiç Civanyan, Antoine Ignace Melling gibi ünlü ressamların İstanbul’un tarihi görüntülerini betimleyen eserleri ön plana çıkıyor. 19. yüzyıl sonu ve20. yüzyıl ortalarına tarihlenen tabak, sürahi, vazo, sütlük ve kase örnekleri ise geleneksel kültür mirasının önemli bir parçası olan Kütahya çini ve seramik sanatının gelişimini gözler önüne seriyor.

Uzantıyı tarayıcılarına yükleyen kullanıcılar, açtıkları her yeni sekmede koleksiyondan seçilen yeni bir eserle karşılaşarak, sergilenmeyen koleksiyon eserleri hakkında fikir edinirken gündelik hayatlarında sanata yer açıyor. İnternet kullanıcılarına her an ulaşabilecekleri keyifli bir sanat deneyimi sunan uzantı, yeni eserlerle zenginleşmeye devam ediyor.

Ücretsiz uzantıyı indirmek için, Google Chrome ayarlarına girerek Uzantılar seksesinden “daha fazla uzantı edinin” seçeneğini tıklamak, mağazada “Pera Müzesi” araması yapmak ve çıkan uygulamayı eklemek yeterli!

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT