ETMK - Geçmişten Günümüze Beyoğlu’nda Tasarım

Tarihler: 12 Haziran 2012 Salı ~ 22 Haziran 2012 Cuma

Yer: Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi

Adres: İstiklal Cad. No: 217 Tünel 34433 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 249 26 10

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 12, 2012 ~ Haz 22, 2012

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) Kâr Amacı Gütmeyen Kurumlara Yönelik Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’nın desteklediği ve Beyoğlu Belediyesi’nin iştirakçisi olarak katkı sağladığı ‘Endüstriyel Tasarım Sektörünün Global Rekabet Gücünün Artırılması: Endüstriyel Tasarım Tanıtım Ajansı ve Sanal Müze Projesi’ kapsamında, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Derneği’nin (ETMK), hazırladığı “Geçmişten Günümüze Beyoğlu’nda Tasarım” sergisi, 12 - 22 Haziran 2012 tarihleri arasında Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde açılıyor.

Osmanlı modernleşmesinin gündelik hayata yansımalarının görünürlüğü Pera’da yoğun bir bir biçimde izlenir. Batı’nın mobilya, ev aksesuarları, giyim ve oyuncak başta olmak üzere güncel modaları Cadde-i Kebir vitrinlerinde boy gösterir. Bu unsurlar yalnızca ithal ürünlerin satışıyla değil, aynı zamanda yerel atölyelerin üretimiyle de bölgeye hareketlilik katar. Sergide, özellikle 19. yüzyılın ikinci yarısından itibaren modernliğin, eğlencenin adeta ışıltılı bir merkezi olan Beyoğlu’nun tasarım vurgusu taşıyan hayat tarzı, modaları ve üretim çeşitliliği, günümüze uzanan bir süreçte, dönem objeleri, efemera ve fotoğraflar aracılığıyla izleyiciye sunuluyor.

Çeşitli özel ve kurumsal koleksiyonlardan derlenen “Geçmişten Günümüze Beyoğlu’nda Tasarım” sergisi, bir yandan Beyoğlu’nun yaratıcı dünyasını yansıtırken, aynı zamanda bir ölçüde tasarım tarihimizi de mercek altına alıyor.

Endüstriyel Tasarım Tanıtım Ajansı (ETTA) ve Endüstriyel Tasarım Sanal Müzesi (ETSM) projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı 2010 yılı Kar Amacı Gütmeyen Kurumlara Yönelik Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenmektedir. Beyoğlu Belediyesi iştirakçi olarak; TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi), Arzum, Gürallar Art Craft, Armaggan ve Ersa da sektörel sponsorlar olarak projeyi desteklemektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT