Eyüp Öz - Derviş Ergün Heykel Sergisi

Tarihler: 14 Şubat 2011 Pazartesi ~ 04 Mart 2011 Cuma

Yer: Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi

Adres: Müeyyet Sok. No.1 Tünel Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 251 42 48

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 14, 2011 ~ Mar 4, 2011

Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi 14 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında Eyüp Öz & Derviş Ergün Heykel sergisine ev sahipliği yapacak.

Eyüp Öz’ün globalleşme ve balon kavramından yola çıkarak hazırladığı eserleri arasında Mayıs ayında Zonguldak’ta gerçekleşen patlama neticesinde 30 maden işçisinin hayatını kaybetmesiyle ne yazık ki akıllarda kalan olaya ithafen hazırlamış olduğu ‘Öldük maden ocağında’ adlı bir heykel de yer almakta.

Heykeltraş Eyüp Öz, seramik ve mermerden yapmış olduğu heykelleri patlamış bir balon formunda hazırlamıştır. Balon formundan yola çıkarak insanlara ve toplumlara dayatılan ve şişirilen fakat eninde sonunda patlayan balonların anlatıldığı sergi sevgililer gününde sanatseverleri bekliyor.

Not: Sergiyi, Pazar ve Pazartesi günleri hariç 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 14 Şubat Pazartesi açılış günüdür.

Eyüp Öz der ki: Global kelimesi bana hep balon kelimesini çağrıştırır. Kırmızı, mavi, yeşil, sarı balonları var gücümüzle şişirmeye çalışırdık ve çoğu kez de fazla şişirdiğimizden ya da onunla oynarken herhangi sivri bir nesneye değdiğinde büyük bir gürültüyle patlar ve ellerimiz birden bomboş havada öylesine asılı kalırdı. Çevredekilerin gülüşmelerini görmezden gelir hemen bir yenisini şişirmeye başlardık. Fakat hiçbir balonun şişmiş bir durumda uzun süre kalmadığı bir gerçek.

Ayrıca balon formundan yola çıkarak insan ya da herhangi bir canlının, bir nesnenin anlatımının otaya çıkardığı görselliğin keyifli bir yolculuğuna başlamış oldum. İçinde hem espri hem eleştiri barındıran çeşitli renk ve biçimler kullanarak insana, topluma ve global yada küresel kavramlarının tüm dünyaya bazen zor kullanarak bazen de rengarenk balonlar gibi içi boş hayallerle şişirilmiş bir balon misali toplumların eline tutuşturup onları oyalamaya çalışmalarına dair birçok konuya değinmeğe çalıştım.

İnsan doğasına uymayan, buna rağmen inatla şişirilmeye devam edilen bu yaklaşımların bir balon misali patlaması kaçınılmaz. Bu patlama ya kendiliğinden yada toplumların dışarıdan müdahalesi sonucunda gerçekleştiğini görüyoruz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT