Ferit Kuyaş - City Of Ambition

Tarihler: 14 Eylül 2011 Çarşamba ~ 04 Kasım 2011 Cuma

Yer: Elipsis Galeri

Adres: Tomtom Mah. Boğazkesen Cad. Hasan Efendi İş Hanı No: 45/3 Tophane İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 249 48 92-93

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 14, 2011 ~ Kas 4, 2011

Elipsis Galeri, İsviçre’de yaşayan Türk fotoğrafçı Ferit Kuyaş’ın Türkiye’deki ilk solo sergisi City of Ambition’ı 14 Eylül – 4 Kasım tarihleri arasında ev sahipliği yapacak. Sergide sanatçının üç yıl süren projesinde Çin’de Chongqing şehrinin kentleşme sürecini anlatıyor.

Dünyanın her köşesinde sürekli oluşan kentleşme sürecinin belki de en korkunç boyutu Çin’deki Yangtze nehri kıyısında bulunan Chongqing şehrinde gerçekleşiyor. 25 yılı aşkın süredir hiç durmadan gelişen şehirde şu anda yaklaşık 33 milyon insan yaşıyor. Ferit Kuyaş bu gelişimin sürekli inşaat halinin dehşet verici boyutunu, her karesinde bize çok yakından hissettiriyor. City of Ambition adını, Alfred Steiglitz’in 1920’ler deki çabuk büyüme gösteren Manhattan’ı verdiği isminden alıyor.

Sis şehri olarak ta bilinen Chongqing doğal sisin yanı sıra devam eden sanayileşme, sosyal gelişim ve kentleşme sürecine dayalı olarak hava kirliliği de ekleniyor. Kuyaş, özellikle şehir merkezinden dışına doğru, nehrin kenarından devam eden çevresini konu alıyor. Sehrin dışına yaklaştıkça dağılan pusun ardından yapılaşmanın devam ettiğini, şehrin sınırının bitmediğini her adımda bize gösteriyor. Buğulu endüstriyel manzaraları bilinmeyen sonsuzluğa uzanıyor.

İstanbul’da doğan Ferit Kuyaş sekiz yaşında İsviçre’ye taşındı. Zürih kentinde mimarlık ve hukuk okuduktan sonra kendisini fotoğrafa adadı. İlk kitabı ‘Industrial Interiors’ı 1998 yılında yayınlandı. Proje için Şangay‘a çağrılan Ferit Kuyaş, Çin’den çok etkilenerek sürekli geri döndü. Çalışmaları neticesinde 2000 yılında Edy Brunner ve Marco Paoluzzo ile birlikte ‘Shangai ‘kitabı yayınlandı. Son kitabı ‘City of Ambition’ ise Schilt Yayıncılık tarafından yayınlandı. Industrial Interiors kitabı, Kodak Photobook (Kodak – Almanya) ödülünü aldı 2002 yılında ise Hasselblad Masters ödülü verilmiştir.

Ferit Kuyaş’ın çalışmaları, aralarında Şangay Sanat Müzesi, Fotomuseum Winterthur, Interlaken Art Museum İsviçre, Galerie Monika Wertheimer, İsviçre, Walter Storms Galerie, Münih, Almanya, Photofusion Gallery, Londra, Stephen Cohen Gallery, Los Angeles, Bau-Xi Photo, Toronto ve Fotofestiwal Lodz, Polonya gibi galeriler ve müzeler tarafından sergilendi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT