Fikret Otyam Tabloları ve Fotoğraflarıyla Toprak Sanat Galerisi`nde

Tarihler: 24 Mart 2010 Çarşamba ~ 25 Nisan 2010 Pazar 24 Mart- 25 Nisan 2010

Yer: Toprak Sanat Galerisi

Adres: Toprak Sanat Galerisi City’s Nişantaşı İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 24, 2010 ~ Nis 25, 2010

Seksen üç yaşına resim yaparak fotoğraf çekerek basan aynı zamanda gazeteci ve yazarlığını sürdüren Fikret Otyam, birikimlerini her zaman olduğu gibi Toprak Sanat Galerisi`nde 24 Mart – 25 Nisan 2010 tarihleri arasında sergiliyor.

Bir eleştirmenin “Size gazeteci mi, fotoğrafçı mı,ressam mı,yazar mı diyeceğiz” sorusuna Otyam’ın yanıtı şu oluyor:

“Fotoğraf makinesini on üç yaşımda elime aldım.Fırçayı 1944 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde hocaların hocası Çallı İbrahim’in atölyesinde.. İki yıl sonra Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun atölyesine geçip orta ve yüksek bölümü burada tamamlayıp 1953 yılında mezun oldum.

Sanat yazıları yazmak için 1950’de adım attığım Babıali’de, Akademiyi bitirdiğim 1953 yılında Atatürk’ün yakını Falih Rıfkı Atay’ın Dünya Gazetesi’nde Yazı İşleri Müdür Yardımcısı ve yazarı idim,en son 1962 yılında girdiğim Cumhuriyet Gazetesi’nden 1979 yılında isteğimle emekli oldum. Antalya’nın Gazipaşa İlçesine yerleştim ve o yıldan bu yana günde sekiz on saat resim yaptım, elliye yakın kitaplarımın yeni basımlarını hazırladım, yenilerini de yazdım.

Gazipaşa’da kilim dokumasına başlayan eşim Filiz Otyam’la yurt içinde yurt dışında ortak sergiler açtık. Dokumaları Lotz (Polonya) Kentinde Tekstil Müzesi`nde devamlı sergilenen Filiz aynı zamanda fotoğraf sanatçısıdır. Uzun süren sağlık sorunlarım nedeniyle istediği gibi çalışamadığı için bu sergiye katılamadı.. Çalışmalarımızı Antalya’da sürdürüyoruz.
Şimdi ne derseniz deyin,hepsi kabulümdür.”

Otyam’ın resim ve fotoğraf sergisi 25 Nisan 2010 tarihine kadar Toprak Sanat Galerisi City’s Nişantaşı Alışveriş Merkezi`nin 5.kattaki kendi yerinde gezilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT