Gece Karşılaşması Banu Birecikligil

Tarihler: 19 Kasım 2009 Perşembe ~ 19 Aralık 2009 Cumartesi 19 Kasım-19 Aralık 2009

Yer: x-ist

Adres: Abdi İpekçi Cad., Kaşıkçıoğlu Apt. No:42 D.2, Nişantaşı / İstanbul İstanbul

Telefon: 0 212 291 77 84

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 19, 2009 ~ Ara 19, 2009

Banu Birecikligil, dış dünyadan tamamen uzaklaştığı, yer ve gök arasındaki gece yolculuğuna ait yapıtlarının yer alacağı “Gece Karşılaşması” adlı 4. sergisiyle 19 Kasım – 19 Aralık, 2009 tarihleri arasında x-ist’te izleyicilerle buluşuyor.

Önceki sergilerinde çocukluk imgeleri, aile fotoğrafları ve gazetelerin görselliğini aynı, ironik düzlemde buluşturan Birecikligil, son sergisi “Gece Karşılaşması”nda, dış dünyadan tamamen uzaklaşarak yer ve gök arasında gece yolculuğuna çıkıyor.

Olgunlaşma; potansiyel gücünü açığa çıkartma yolculuğunda sanatçı, iç dünyasının ilkel imgelerinin peşinden gittiği fantastik bir dünyada başka varlıklarla karşılaşıyor. Bazılarıyla işbirliği içinde ve temkini elden bırakmıyor. Terbiye edip kendi gücünü açığa çıkarttığı diğerleriyle de bir denge halinde gözüküyor. Varlıklarla teması ve etkileşimi, onlarla özdeki ortaklığını ve farklılığını anlamak üzere sorduğu soruları beraberinde getirirken verdiği cevaplar kendini başka bir düzeyde keşfetme sürecine dönüşüyor.

Birecikligil’in yapıtlarında doğallıklarından ötürü hayvanlara duyduğu hayranlığın ve doğasından kopan insanlığa ait kaygıların yansımalarını görüyoruz. Aynı zamanda, tüm varlıklarla paylaştığımız o ortak doğaya; “yıldızlara” ulaşma umudu var. Ve hep yaptığı gibi son sözü zamana bırakıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT