Göksu Kunak - Geçmiş Masumiyet

Göksu Kunak - Geçmiş Masumiyet

Tarihler: 06 Mart 2024 Çarşamba ~ 06 Nisan 2024 Cumartesi

Yer: Pilevneli Gallery Dolapdere

Adres: Yenişehir Mahallesi, Irmak Cd. No:25 Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 259 03 94

Web: https://www.pilevneli.com/

E Posta: info@pilevneli.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 6, 2024 ~ Nis 6, 2024

PİLEVNELİ, Göksu Kunak’ın Geçmiş Masumiyet adlı kişisel sergisine 6 Mart – 6 Nisan 2024 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

Multidisipliner sanatçı Kunak’ın sergisi, 1996 senesinde yaşanan Susurluk kazasına dayanıyor. Kaza, Türkiye’de toplum ve siyaset üzerinde kalıcı bir etki bırakırken, önceden kanıtlanmadan konuşulan, suç-siyaset-devlet üçgenindeki bir ağın varlığını ortaya çıkarmıştı.

Geçmiş Masumiyet’te Kunak, gizleme ve silmenin politikası üzerine düşünüyor. Araba kazasını, kurulmuş gerçekliğin yanlışlarını ortaya çıkaran, teknolojinin en ağır etkilerinin gösteren ve insanlara zarar veren bir fenomen olarak ele alırken; aynı zamanda çarpışma kavramı bir fetiş olarak da görülüyor—zaman içinde donmuş bir an, çeşitli bağlantıların kristalleştiği, ne iyi ne de kötü, pembe dizilerdeki gibi dramatik bir an olarak.

Sergi, bir heykel, bir enstalasyon, resimler, baskılar ve bir direk dansçısı ve bir tırmanıcı ile bir dizi kısa performans içeriyor. Kunak, bu eklektik kombinasyon aracılığıyla, Baudrillard tarafından ortaya atıldığı gibi “çarpışma” kavramını bir “simulakrum” olarak (orijinali, gerçeği, ilk örneği olmayan; kendisi zaten kopya olan bir şeyin kopyasını anlatan bir terim) ele alırken; vücut geliştirme ve vücut-makine ilişkisine odaklanıyor.

Kunak, insanın kabuğunu, kendi beden gücünü geliştirerek oluşturma eğilimini inceler. İnsanoğlu, madde ve makineler kullanarak, kapasitesinin ötesinde bir güç geliştirir. Bu sayede, yüksek derecede eğitilen kas ve makine, insan vücudunun abartılı, hipergerçek bir yeniden yapılandırması ve uzantısı haline gelir.

Kunak'ın yeni tablosu Siyah Araba / The Black Car, 2023 senesinde gerçekleştirdiği VENUS performansının soyutlanmış ve işlenmiş bir görüntüsü olarak sunuluyor. VENUS performatif enstelasyonu göç, hareket, kısıtlama, hızlanma, takılma ve yavaşlama klişelerinin yoğun bir biçimde bir araya getirildiği ve bir arabanın baş karakterlerden biri olarak kurgulanmıştır. KAZA isimli resim, Susurluk kazasının ünlü fotoğrafının üzerinde yeniden çalışılmış bir görüntüsünü tasvir ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT