Gülfem Kessler - Anniversary of Memories

Gülfem Kessler - Anniversary of Memories

Tarihler: 01 Mart 2018 Perşembe ~ 31 Mart 2018 Cumartesi 11:00 - 19:00

Yer: RenArt Gallery

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 1, 2018 ~ Mar 31, 2018

Gülfem Kessler, “Anniversary of Memories” sergisi 1 Mart, Perşembe günü RenArt Gallery & Art Consultancy’de sanatseverlerle buluşuyor. Sanat eğitimini Hollanda Kraliyet Akademisi’nde tamamlayan Kessler, uzun yıllar Hollanda, ardından New York ve Meksika’da yaşadı. Anılarından yola çıkarak ürettiği, son dönem portre ve desen çalışmalarının yer aldığı “Anniversary of Memories”, sanatçının Türkiye’ye döndükten sonra gerçekleştireceği ilk kişisel sergisi.

Gülfem Kessler: “İnsanların bende bıraktığı izler ve yansımalarını resme aktarıyorum; yeni ifadeler yaratıyor ve göremediklerimin keşfine çıkıyorum.”

Renk katmanları arasında kendini gösteren duygular…

Kessler’in portreleri geçmişten taşıdığımız bağlara ve yansıttığı duygulara vurgu yapıyor. Geçmiş veya şimdi, bir anı veya an, hatırlamanın gücü ve ana olan etkisi… Özlem, coşku, tutku, isyan, bütün bu duygular sanatçının renk katmanları arasından kendini gösteriyor.

Gülfem Kessler: “Portreler, resim yapmaya başladığımdan beri kendimi ifade etmekten zevk aldığım şekilsel bir tercih, hatta baş tacım… Çünkü portrelerde insanın bilinç altı ve üstü sonsuz bir çeşitlilik içinde ifade edebiliyorum.”

Gülfem Kessler’in çalışmalarında farkedilen transparan etki, kendi hazırladığı pigment boyaları kullanmasıyla ortaya çıkıyor. Sergide yer alan eserler arasında farklı bir çizgiye sahip dört portre çalışması, sanatçının farklı zaman ve coğrafyalarda başlayıp bitirdiği, New York’tan Urla’daki atölyesine kadar uzanan bir seri.

Göçebe yaşamdan doğan desen çalışmaları…

Yerleşik bir düzene sahip olmadığı için yanında her zaman kağıt, kalem, füzen ve mürekkep ile dolaşmayı tercih eden sanatçı; bulunduğu coğrafyanın zaman ve kültürünü not alır, resimlerine aktarır. Bu göçebe desen çalışmaları da resimlerine parallel olarak insan suretinden etkilenmiştir.

Gülfem Kessler’in “Anniversary of Memories” sergisi, 1 – 31 Mart 2018 tarihleri arasında Nişantaşı’nda yer alan RenArt Gallery & Art Consultancy’de Salı-Cumartesi günleri 11:00 - 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT