Hayatın Ritimleri

Tarihler: 23 Eylül 2008 Salı ~ 23 Ekim 2008 Perşembe

Yer: Garanti Bankası Genel Müdürlük

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 23, 2008 ~ Eki 23, 2008
“Hayatın Ritimleri” heykeli Garanti’de!..
Resim altı: Heykelin gökyüzüne uzanan yarı eğimli parçası, yaşam çizgisini temsil ediyor. Sağ taraftaki küre insanı ve şu andaki konumunu, her ikisini sarmalayan kıvrımlı parça ise insanın yaşamına eşlik eden tüm duyguların renkliliğini ifade ediyor. Heykelin bütünü, insan yaşamının ve çoğalmanın optimistik sembolü olarak görülüyor.

Tüm dünyada anıtsal sanat eserleri ve taş heykelleriyle tanınan Avustralyalı sanatçı Andrew Rogers’ın, “Hayatın Ritimleri” projesi kapsamında gerçekleştirdiği bronz heykel, Garanti Bankası Genel Müdürlük binasının girişine yerleştirildi. İşlerini, “içinde bulunduğumuz toplumun, rüyalarımızın ve tutkularımızın yansıması” olarak tanımlayan sanatçının yapıtında, doğumla başlayıp ölümle biten yaşam sembolize ediliyor. Garanti, yeni evine yerleştirdiği. 5 metre boyunda, 1550 kg ağırlığındaki heykelle, bir kez daha küresel bir projenin parçası oluyor.

“Hayatın Ritimleri” projesi kapsamında şu ana kadar Türkiye dahil 8 ülkede anıtsal sanat eserleri gerçekleştiren Andrew Rogers, yapıtlarında, doğal çevre ile insan arasındaki etkileşimi anlatıyor. İlham ve simgelerini çoğunlukla antik dünya kültüründen ödünç alan sanatçının projesi, Türkiye’nin de bu evrensel mesajda yer alabilmesi için fırsat sunuyor. Rogers, projenin uygulandığı ülkelerdeki yapıtlarını, yerel işgücüne istihdam fırsatı sağlayarak üretiyor.“Hayatın Ritimleri” projesi kapsamında, farklı ülkelerde insan yaşamından izler taşıyan yapıtlar üreten Andrew Rogers, projenin Türkiye safhası için yaptığı araştırma sonucunda, ilk anıtsal heykelini geçtiğimiz yıl Kasım ayında Kapadokya’da gerçekleştirdi. Projesini doğal ve kültürel zenginliği olan ülkelerde uygulayan Rogers; bugüne kadar; İsrail Arava Çölü, Şili Atacama Çölü, Bolivya Altiplano, Sri Lanka Krunegala Bölgesi, Avustralya’nın Geelong yöresi, İzlanda’nın Akureyri noktası ve Çin’deki Gobi Çölü’nde çalışmalar yaptı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT