Işık Perspektifiyle Avrupa Müzelerindeki Empresyonizm

Tarihler: 21 Şubat 2012 Salı ~ 23 Mart 2012 Cuma

Yer: FMV Işık Okulları Erenköy Kampüsü

Adres: Sinan Ercan Cad. No:17 Erenköy - İstanbul İstanbul

Telefon: 0216 385 31 47

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Şub 21, 2012 ~ Mar 23, 2012

Işık’lı öğrencilerin Avrupa resmine sanat yolculuğu…

‘Işık Perspektifiyle Avrupa Müzelerindeki Empresyonizm’ sergisi FMV Işık Okulları Erenköy Kampüsü’nde devam ediyor. Küçük ressamlar bu sergide Robert Rauschenberg ve Van Gogh gibi ünlü sanatçıların tekniklerinden esinlenerek ürettikleri eserleri sergiliyor. Proje kapsamında İtalya’daki Publio Virgilio Marone Lisesi ile ortak çalışmalar yapacak olan Işık’lı küçük ressamların eserleri dünyaca ünlü Tate Modern Sanat Galerisi’ni beğenisine sunulacak.

Işık Okulları Erenköy Kampüsü’nde “Müze ve Sanat Tarihi Bilincini Geliştirme Projesi” çalışmaları kapsamında açılan ‘Işık Perspektifiyle Avrupa Müzelerindeki Empresyonizm’ sergisi 23 Mart’a dek devam ediyor.

Proje kapsamında öğrenciler, kendi seçimleri doğrultusunda belirledikleri bir Avrupa müzesinin koleksiyonlarından derledikleri kolajları sergiliyorlar. Bu serüvenin ilk adımında grup halinde çalışarak müzelerin koleksiyonlarını araştıran öğrenciler dünyaca ünlü Robert Rauschenberg ve Van Gogh gibi sanatçıların tekniklerinden de esinlenerek kolajlarını oluşturdular.

Işık’lı öğrenciler İtalya gezisinde ünlü müzeleri ziyaret edecek

Proje kapsamında ayrıca Işık’lı küçük sanatçılar 1-7 Nisan 2012 tarihlerinde İtalya'ya düzenlenecek kültür -sanat temalı okul gezisiyle eserlerinde yer verdikleri Avrupa resminden örnekleri yerinde görme şansına kavuşacak. Işıklı öğrenciler dünyanın en önemli sanat merkezleri arasında yer alan Roma, Vatikan, Floransa ve Venedik gibi kentlerin değerli sanat eserlerini, müzelerini ve sanat merkezlerini gezme ve tanıma olanağı bulacaklar.

Minik ressamların çalışmaları Tate Galeri’sine sunulacak
İtalya gezisi kapsamında Erenköy Işık Lisesi görsel sanatlar öğretmeni Matthew Haughn'un yürütmekte olduğu Tate Modern Sanat Galerisi Projesi ‘Turbine Generation’ ile ilgili de çalışmalar yapılacak. Çağdaş sanat yoluyla, okullar ve galeriler arasında uluslararası düzeyde bağlantılar kurmaya yönelik bir online eğitim ortaklığı olan projenin bu yılki teması “Zaman ve Mekân”.

Işıklı öğrenciler proje ortakları olan İtalya'nın Avellino kentindeki Publio Virgilio Marone Lisesi’ni ziyaret edecek ve ortak çalışmalar yürütecek.

İki okul öğrencilerinin oluşturacakları eserler dünyanın önde gelen sanat galerilerinden biri olan Tate Galerisi’nin beğenisine sunulacak. Sergilenmeye değer eserler Tate Galeri’nin web sayfasında yer alacak. Aynı proje kapsamında, Tate Modern Sanat Galerisi sanatçılarından bir grup, 7 Mart 2012 tarihinde Işık’lı öğrencilerle yarım günlük bir atölye çalışması gerçekleştirecek.

Projenin son aşamasında ise, Işık’lı küçük sanatçılar, gezi sırasında ve araştırmaları yoluyla öğrendiklerini ve oluşturdukları çalışmaları gezi sonrası sunum, belgesel ve sergi yoluyla izleyicilere aktaracaklar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

bence yazar burada ne olmak ıstedıgını tam anlamıyla ne yapmak ıstedı gercekten hayatım degıstı...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT