Karşıtları Dengeleyen Sergi 'Balance'

Karşıtları Dengeleyen Sergi 'Balance'

Tarihler: 22 Ocak 2020 Çarşamba ~ 29 Ocak 2020 Çarşamba

Yer: Kaş Sanat Galerisi

Adres: Caddebostan Mahallesi, Operatör Cemil Topuzlu Cd. No:68 Kadıköy İstanbul

Telefon: (0212) 302 31 02

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 22, 2020 ~ Oca 29, 2020

22-29 Ocak tarihlerinde karşıtları dengeleyen sergi “Balance” Kadıköy Kaş Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Sibel Tetik Organizasyonu ve Sinan Yenilmez işbirliğiyle Carl Gustay Jung’ın “Yaşamın amacı karşıtlar arasında denge kurmaktır” sözünden yola çıkan 33 sanatçı resim ve heykellerini 22-29 Ocak tarihlerinde Kaş Sanat Galerisi’nde sergileyecek.

Sibel Tetik sergiyle ilgili ; “Denge sözcüğü tutarlılığı, düzeni ve ölçüyü temsil eder.  İnsanlığın erdemleri olan  iyilik, güzellik, doğruluk, faydacılık ve farkındalık olguları  sanatla çoğalabilir.  Günlük yaşamda birbirine karşıt iki kuvvetin eşitliği ile elde edilen uyum durumudur. Çin Felsefesinde “Yin ve Yang” doğada var olan iki zıt gücü kuralı temsil eder ve denge ilkesine dayanır  kadın-erkek, gece-gündüz, siyah - beyaz gibi... Denge, her şeyden önce insani bir kelimedir, doğrudan insan ve yaşamla  ilgili bir sözcüktür. Denge, tasarımda estetik ilkelerden sadece biridir. Genel hatlarıyla kompozisyon, simetrik ya da  asimetrik dengeye uygun olarak düzenlenir. Hayatın içinde ise birey olarak Bu dengeyi kurmak elbette çok zor ama hepimizin hedefi böyle bir dengeye ulaşmak olmalıdır. Hayat ancak bunu başardığımızda yaşamaya değer olur. Sanatın hayatı dengeleyen ve daha yaşanır hale gelmesini sağlayan en önemli etken olduğunu düşünerek DENGE / BALANCE sergisini sergiliyoruz” dedi.

Açılış kokteyli 22 Ocak saat 18 30 da olacak olan sergi 29 Ocak’a kadar pazar hariç her gün sanatseverler tarafından görülebilir.

Katılımcılar; Aynur Yalçıner Şencan, Aysel Akova Somer, Ayşe Banu Gökalp, Dilek Keskin, Dilek Saraçoğlu, Emine Aras, Esti Saul, Füsun Aydoğan, Handan Özsırkıntı Kasap, Hrasun Sergio, İpek Hazneci, İpek Çıkrıkçı, İsmail Utku, Jüpiter Türe Güven, Karin Cincioğlu, Leyla Varna, Macide Oytay, Mehrana Shahrabadi, Mehtap Ayaz, Mustafa Demirpençe, Nezihe Gokçe, Nihal Yardımcıer, Pakize Akkaya, Perihan Keki, Remzi İren, Safak Isılay, Seda Akın, Senur Biçer, Setenay Sezer, Seyhan Demir, Sibel Sicimoğlu, Tuğçe İnan, Tülin Akkaş

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT