Kasımpaşa’da Donanma Günleri Sergisi Beyoğlu’nda Açıldı

Kasımpaşa’da Donanma Günleri Sergisi Beyoğlu’nda Açıldı

Tarihler: 11 Şubat 2016 Perşembe ~ 07 Mart 2016 Pazartesi

Yer: Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 11, 2016 ~ Mar 7, 2016

Beyoğlu Belediyesi ile Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği ‘’Kasımpaşa’da Donanma Günleri’’ sergisi Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu’nda açıldı.

Deniz Müzesi Komutanlığı koleksiyonundan, özel bir seçkiyle hazırlanan 25 resim ve 2 gemi maketiyle Kasımpaşa ve donanmanın bütünleşmesi vurgulanırken; yüzyılların kültürel, askeri ve tarihi birikimi gözler önüne serildi. Serginin açılışına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Şükrü Korlu, Harp Akademileri Komutanı Tahir Bekiroğlu, askeri personeller ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sergi 7 Mart 2016 tarihine kadar açık kalacak.

‘’Kasımpaşa’da Donanma Günleri’’ sergisinin açılış töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ‘’ Kasımpaşa’da donanma günlerinin nostaljiden ibaret olmadığını dile getirerek ‘’Işıklar ve kubbeler şehri İstanbul, dünyanın altın boynuzu Haliç, denizlerin atlas yelkenli imparatorluk donanmaları, Anadolu ve Avrupa, maneviyat ve üretim potansiyellerimizle ilgili bir farkındalık eylemidir.’’dedi.

YENİ DÜNYADA KASIMPAŞA’YA YAKIŞIR YER BULMA YARIŞINDAYIZ

Başkan Demircan, atalarımızı 3 kıtaya hükmettiren rüzgarın Kasımpaşa’nın ürettiği kadırga yelkenlerini dolduran rüzgar olduğunu belirterek ‘’ Kasımpaşa’yı harmanlayan rüzgar o rüzgardır. Kasımpaşa ve Haliç’in eski hali acısı tatlısıyla mazide kaldı. Şimdi yeni bir dünya kuruluyor, bu yeni dünyada Kasımpaşa’ya yakışır bir yer bulma yarışındayız. İlhamımızı donanma günlerinden alıyoruz. Neler yaptığımızı bildiğimiz için, neler yapabileceğimizden şüphemiz yok’’ diye konuştu.

GELECEĞİMİZ DE GEÇMİŞİMİZ KADAR GÖRKEMLİ OLSUN

Başkan Demircan, ‘’Kasımpaşa’nın yeni bir geleceğe yelken açtığı şu günlerde, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’mızın hafızasında biriktirdikleri bizim için önemli bir ilham kaynağı olacak. Bu hafızayı biriktirdikleri, Bizimle, Kasımpaşa ile İstanbul ile paylaşarak çoğalttıkları için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Geleceğimizin de en az geçmişimiz kadar görkemli olmasını diliyorum.’’ diye konuştu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT