Kemal Seyhan

Tarihler: 14 Ekim 2008 Salı ~ 22 Kasım 2008 Cumartesi

Yer: a r t S u m e r Gallery

Adres: 1.cadde No:62 Arnavutköy 34345 Istanbul İstanbul

Telefon: 212-263 56 23

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 14, 2008 ~ Kas 22, 2008
KEMAL SEYHAN
Resim Sergisi | 14 Ekim – 22 Kasım 2008

Kemal Seyhan, resmi tarihsel ve kültürel belirlenmişlikten göreceli olarak soyunmuş bir biçimde özerk bir faaliyet olarak anlamaya ve uygulamaya çalışan Viyana’da eğitim almış bir sanatçı. “Soyut” tablolarında bizzat resim yapma eyleminin ön plana çıktığı görülmektedir. Üst üste çalışılan yatay ve düşey katmanlardan oluşan, spatula izleri ile saydam tabakaların hissedilmeleri üzerinden bir derinlik hissi yaratmayı başaran işler.

“Resmin iki boyutlu alanda yapılan bir iş olduğuna sadık kalmaya çalışıyorum ancak ressama ait bir mekanın da tuvalde oluşturulması gerektiğine inanıyorum. Tuvalde derinlik hissinin, farklı bir mekan hissinin önemli olduğunu düşünüyorum. Resmin derinliği olmayan bir fenomen olduğunu gözardı etmeden tuvalde birbirinin üzerine uyguladığım onlarca ince tabakanın aralarındaki boşlukları hissettirmeye çalışıyorum. En indirgenmiş haliyle, aşağı ve yukarı gibi, sağ ve sol gibi yerçekiminin bize dayattığı koordinat sisteminden yola çıkıyorum.”

Kemal Seyhan 1960 yılında doğdu. Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji eğitimi sonrasında 1982’de yerleştiği Avusturya’da Viyana Üniversitesi sanat tarihi ve felsefe bölümünde okudu. 1987’de Viyana Uygulamalı Güzel Sanatlar Akademisi’ne kabul edilen sanatçı 1996’da üniversitenin resim ve grafik bölümünden, Prof. Adolf Frohner Atölyesi’nden üstün başarı ile mezun oldu. Sanatçı 20 yılı aşkın bir süre Viyana’da bulundu, 2004’den beri İstanbul’da yaşıyor. 13 karma ve 13 kişisel sergide yer aldı. 14 Ekim’de açılacak sergi 22 Kasım’a kadar gezilebilir.

Galeri Pazar ve Pazartesi dışında haftaiçi hergün 11:00-19:00, Cumartesi 12:00-18:00 saatleri arasında gezilebilir.
www.artsumer.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT