Lara Kamhi Idios&Koinos Kosmos III

Lara Kamhi Idios&Koinos Kosmos III

Tarihler: 15 Haziran 2021 Salı ~ 17 Haziran 2021 Perşembe

Yer: Binbirdirek Sarnıcı

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 15, 2021 ~ Haz 17, 2021

Çağdaş sanatçı ve yönetmen Lara Kamhi’nin Idios&Koinos Kosmos III adlı mekâna özgü video ve ses yerleştirmesi, Dijital Sanat Festivali İstanbul’un başlangıç sergisi olarak tasarlanan “Dalınç”ta sanatseverlerle buluşacak. Sergi kapsamında Binbirdirek Sarnıcı’nda gösterilecek eserinde Kamhi, düşüncenin soyut ve somut halleri arasındaki kopma ve yeniden bağlantı kurma aşamalarını irdeliyor. 15-17 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek sergi, ilk gün herkes için ücretsiz olarak ziyarete açık olacak.

Sanatçı Lara Kamhi, Idios & Koinos Kosmos III adını verdiği eserini “Heraklitos, uyanık olanların ortak bir dünyası olduğundan, uykuda olanlarınsa bireysel dünyalarına geri döndüklerinden söz etmişti. ‘İdios Kosmos’ Yunanca’da ‘Fikirlerin Dünyası’ anlamına gelir. ‘Paylaşılan Dünya’ anlamına gelen Koinos Kosmos'un karşısında durmanın yanı sıra onunla birlikte varoluşunu sürdürür. Eşsiz deneyimlerimiz ve öğrenimlerimiz sonucunda oluşan varoluşlarımızın birbiriyle kesiştiği ve koptuğu anları inceleyen bu çalışma, düşüncenin soyut ve somut halleri arasındaki kopma ve yeniden bağlantı kurma aşamalarını irdeler.” cümleleriyle anlatıyor.

Küratörlüğünü Seyhan Musaoğlu’nun üstlendiği “Dalınç” başlıklı karma dijital sanat sergisi, ilhamını yaşamın kaynağını anlamak için antik çağlardan beri felsefe tarihine konu olan elementlerden alıyor. İstanbul Dijital Sanat Festivali’nin (IDAF) ilk tohumlarını atan ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, Pasha Bank ana sponsorluğunda Mezo Dijital tarafından düzenlenen sergi, Binbirdirek Sarnıcı’nda mekânın tarihsel dokusunu ve kültürümüzün ritüel ögelerini birleştirerek izleyiciyi farklı bir yolculuğa çıkarmayı amaçlıyor. 15 - 17 Haziran 2021 tarihleri arasında Binbirdirek Sarnıcı’nda ziyaret edilebilecek olan serginin ilk günü tüm ziyaretçiler için ücretsiz olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT