Nazan Erkmen `Şiiri Resimlemek" Sergisi


Tarihler: 16 Ekim 2010 Cumartesi ~ 15 Kasım 2010 Pazartesi

Yer: Tatbiki Sanat Galerisi

Adres: Bahariye Caddesi No:3/1 Kadıköy İstanbul Turkiye İstanbul

Telefon: 0216 338 98 37

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 16, 2010 ~ Kas 15, 2010

Nazan Erkmen`in 16 Ekim 2010 Saat 17:00`de Tatbiki Sanat Galerisinde açılacağı sergide serigrafi tekniği ile şiir resimlendirmelerini izleyeceğiz. Ömer Hayyam`dan renkli şiir resimlendirmelerinin de yer alacağı sergi 15 Kasım 2010`a kadar sürecek.

Nazan Erkmen`in bu sene Çırağan Sarayı Kempinski’de açtığı Çocuk gözüyle resimlediği `Bir Bennudur İstanbul" sergisi büyük ilgi görmüştü. Çocuklar ve büyükler için yüzlerce kitap resimleyen Nazan Erkmenin sayısız kitap kapağı, afiş, aktüel ve kültürel dergi illüstrasyonları yaptı. 1998 ve 2000`de Japonya ve Britislava Selected Worlds Illustrators Biennali (Seçilmiş Dünya İllüstratörleri Biennali)`ne seçildi. Posta Genel Müdürlüğü tarafından basılmış 3 set uluslararası intercept (masallar) pulları, iki adet Atatürk ve çocuk pulu vardır. Yurtiçi ve yurtdışında kitap resimleme ödülleri de alan Nazan Erkmen 2008`da Türkiye`den illüstratör olarak Hans Christian Andersen adayı olarak gösterildi. Hans Christian Andersen Ödülü, her iki yılda bir (IBBY- Uluslararası Çocuk Kitapları Kuruluşu International Board on Books for Young People) tarafından sanat değeri yüksek, kaliteli çalışmaları ile dünya çocuk edebiyatına ve gençliğe hizmet eden bir yazar ve bir çizere oylama sonucu verilen uluslararası önemli ödüllerden biridir. Bu ödül sahipleri seçilirken tüm işleri gözden geçiriliyor. Ödül ise bir altın madalya ve berattır. Nazan Erkmen`in yüzlerce kitap resimlemeleri arasında çocuklar için hazırlanmış olanların ve kazandığı onca uluslararası ve ulusal ödüller arasında hiç kuşkusuz çocuk olmayı unutmamanın şart olduğu Christian Andersen Ödülüne aday gösterilmesinin de ayrı bir önemi vardır.

Frankfurt Kitap Fuarında Türk İllüstrasyon Sanatını tarihsel belgelerle yabancılara tanıttı. Afiş ve dünya masalları resimleme dalı yarışmalarında pek çok ödül kazandı. Ülkemizde olduğu kadar yurtdışındaki başarıları ile tanınan ve Doğu Avrupa İllüstrasyon Biennali`nde aldığı ödül ile "Seçilmiş Dünya İllüstratörleri" arasında yer aldı. Son resimlediği kitaplar arasında Doğan Egmonds tarafından yayımlanan Karıncanın Anıları, Kör Kedi ve Sevdalı Fare kitapları yer almaktadır.

Resimleme/illüstrasyon dalında tartışmasız uluslar arası bir sanatçı olan Nazan Erkmen "Çocuğa verilen önem, çocuk kitabından belli olur. Bana göre çocuklar için yapılan kitap resimleri, denizin dibindeki loşluğu aydınlatan güneş ışınlarının yansısı gibidir" diyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT