Nejdet Vergili - Uzak Ufuklar

Tarihler: 09 Mayıs 2012 Çarşamba ~ 03 Haziran 2012 Pazar

Yer: Galeri Selvin

Adres: Arnavutköy Dere Sok. No:3 Arnavutköy - Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 263 74 81

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 9, 2012 ~ Haz 3, 2012

Vergili; hayal ve gerçeği bir arada boyarken algılama ve değerlendirme zenginliğini de beraberinde getiriyor ve bu zenginliği izleyiciye bırakıyor.

Sanatçı, zaman ve yer kavramlarının adeta boyut değiştirdiği, biraz da soyutlaştığı resimlerinde kendi coğrafyasındaki izlerden yola çıkarak daha büyük bir haritada yolculuk yapmaya çalışıyor. O'nun bu soyut sayılabilecek atmosferler içindeki kahramanları ''modern yaşamlar'' ın kıyılarında herşeye rağmen güçlü duruyorlar, sade dostlukların şarkısını söyleyip oynuyorlar ve izleyiciyi de hayatın asıl anlamlarını yakalamaya ve bu oyunlara davet ediyorlar.

Nejdet Vergili 1954 yılında Bafra'da doğdu.1980 de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (TGSO-Beşiktaş) Resim Bölümü'nü birincilikle bitirdi. Bağımsız sanatçı olarak İstanbul'da yaşıyor. Yurtiçinde ve yurtdışında birçok kişisel ve grup sergileri olmuştur.

“ Atölyem hayal ve gerçek arasındaki sınırsız coğrafyadır, belki bir söz, bir kavram veya düşüncedir.

Tuvallerimde gerçeği aşan ve giderek soyutlaşan düşsel bir yolculuk yapabilirsiniz; hiç bir şey yokmuş gibi görünen büyük boşluklar içinde çok şey bulabilirsiniz;

İçlerine girip “özgürce” oynayabilirsiniz. “

Galeri Pazar günü hariç diğer günler 11:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT