Neolitikten Selçuklu’ya Sessiz Tanıklar’

Tarihler: 23 Mart 2009 Pazartesi ~ 31 Aralık 2009 Perşembe

Yer: Rezan Has Müzesi-Sanat Galerisi

Adres: Kadir Has Cad. Kadir Has Üniversitesi Cibali İstanbul

Telefon: 212 5336532

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 23, 2009 ~ Ara 31, 2009
NEOLİTİK’TEN SELÇUKLU’YA SESSİZ TANIKLAR
Rezan Has Müzesi, günümüzden yaklaşık dokuz, on bin yıl önce başlayan insanlığın uygarlaşma sürecinde, toplumların doğaya karşı verdikleri mücadeleyi, günlük yaşamlarını, inanç dünyalarını, sosyal ve ticari ilişkilerini, hatta ölüme karşı gelmek için geliştirdikleri araç gereçleri, kısacası geçmiş medeniyetlerin sessiz tanıklarını sizlerle buluşturuyor.

Sergide, M.Ö. 7500-M.S. 1500 yılları arasında Anadolu ve çevresinde yerleşen çeşitli uygarlıklara ait eserler, kronolojik olarak teşhir edilmelerinin yanı sıra, mühürler, tıp aletleri, silahlar, figürinler ve idoller, ağırlık ve ölçüler, aydınlatma araç gereçleri gibi kendi tarihsel süreçleri içinde tematik olarak da sergileniyor. Daha önce sergilenmemiş özgün eserlerin de yer aldığı sergide, M.Ö. 1-M.S. 1 yüzyıllara tarihlenen bronz bir küvet, gümüş kakmalı bronz cerrahi set, M.Ö. 2. bin yıl boyalıları, Urartu iğneleri, obsidyen ok uçları, at koşumları, adak heykelleri, kandiller ile pişmiş toprak heykeller bulunuyor.

Müze Yöneticisi Ahu Has ‘Prehistorik Çağ’dan Selçuklu İmparatorluğu’na kadar geniş bir dönemi kapsayan eserlerle, kesintisiz bir tarihsel süreci sunmayı hedeflediklerini ve ülkemizin önde gelen koleksiyonerlerin, daha önce teşhir edilmemiş eserlerini izleyiciyle paylaşma fikrinden yola çıkarak, sadece akademik çalışmalara açık olan Halûk Perk Müzesi koleksiyonunu izleyiciyle buluşturma fırsatı yarattıklarını’ ifade ediyor.

23 Mart tarihinde açılan ‘Neolitik’ten Selçuklu’ya Sessiz Tanıklar’ sergisi, ziyaretçileri Haliç Kıyısı’ndan, Anadolu ve çevre uygarlıklara doğru renkli bir tarihsel yolculuğa çıkaracak.

www.rhm.org.tr
Ziyaret Saatleri: Her gün 09:00-18:00


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT