Nihal Güres ve Erol Ünal #birlikte Sergisi

Nihal Güres ve Erol Ünal #birlikte Sergisi

Tarihler: 21 Ekim 2019 Pazartesi ~ 31 Ekim 2019 Perşembe 11.00 - 21.00

Yer: Kadıköy Sineması Fuaye Sanat Galerisi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 21, 2019 ~ Eki 31, 2019

Nihal Güres & Erol Ünal #birlikte Resim, Fotoğraf ve Exlibris Sergisi 19 Ekim Cumartesi 17:00'de Kadıköy Sineması Fuaye Sanat Galerisinde açıldı. Sergi 31 Ekim'e kadar her gün saat 11:00 – 21:00 saatleri arasında görülebilir.

Sergide Nihal Güres’in Resimleri ve Şiirsel Resimleri, Erol Ünal’ın Fotoğrafları ve Exlibrisleri yer alıyor. Nihal Güres bu sergide şiirsel not defterlerinden bazılarını sergiliyor. Cemal Süreya, Can Yücel, Antik Şair Sappho ile “Antik Yunanca'ya Giriş” not defterleri bu sergide izleyici ile paylaşılıyor. Bir anlamda yeni yayınlanan “Güncel Roman Denemesi” olarak adlandırılan “Ölünce de Kırmızı Ruj Sürüyor musunuz?” romanı ile birlikte kutüphanesinden bir kesit sunuyor. İstanbul Üniversitesi Klasik Filoloji Bölümünden mezun olan Nihal Güres, antik metinler ve sairlerle bağlantısını sürdürüyor. Bunun yanı sıra Orhan Pamuk’un “Masumiyet Müzesi” romanının 2. nüshası da neredeyse bir çağdaş tasarım çantası biçiminde sergileniyor. Nihal Güres geçtiğimiz yıllarda Nişantaşı Derinlikler Sanat Merkezinde “Hayatımın En Mutlu Anı” adlı kişisel bir sergi açmış ve bu sergisi de ilgiyle izlenmişti.

Ayrıca açılışta Nihal Güres iki yıldır üzerinde çalıştığı ve çok kısa süre önce yayınlanan “Ölünce de Kırmızı Ruj Sürüyor musunuz?” adlı yeni roman’ını imzalayacak. Çok lüks bir yaşlılar bakım evinde geçen romanda, Sophia Loren’e benzeyen bir “diva”, Salvadore Dali’nin bıyıkları ve Cemal Süreyya’nın “Elma” şiiri başrollerde yer alıyor ve okuyucuyu hem güldürüp hem de gözyaşlarına boğabiliyor. Nihal Gures romanı bir bakımevinde başlayan ve bulutların üzerinde biten bu roman, acıklı bir yaşlılar dramı değil. Bu romanla, aşkın ve erotizmin kimi zaman büyüsüne kimi zaman esprisine kapılıyor sonra da şairlerin dizelerinde şahane aşk pastalarıyla sürüp gidiyorsunuz. Buruk bir tadı harika bir içtenlikle karıştırıp sunuyor… Bir Diva’nın ardından nemlenen gözlerle de bırakmıyor sizi. Ta ki gezegenin ışıklaşan ruhlarından bir Diva, Zeus ile karşılaşana kadar…” Daha önce hiç böyle bir roman okumadınız.

Erol Ünal Bodrumda; Bodrum Fotoğraf Kulübü (BFK) ile yaptığı Çomakdağ, Milas ve Bodrum’da çektiği fotoğraflardan bir kesit sergiliyor. Ayrıca İstanbul Exlibris Akademisi Derneği üyeleriyle beraber açtıkları Exlibris sergilerinden Exlibris Akdeniz 2010, Exlibris İstanbul 2013 Exlibris’lerini ve özel bir proje olan musiki sanatçıları için yaptığı Exlibris’lerden örnekler sergiliyor.

Nihal Güres & Erol Ünal #birlikte sergi açmaları eski bir aile dostluğuna dayanıyor. Nihal Güres’in babası Profesörü Nejat Göyünç, Erol Ünal’ın eşinin dayısı Dr. Nihat Gürpınar ile Göttingen Üniversitesi'nde birlikte çalışmışlar. Nihal Güres’in babası Profesör Nejat Göyünç 1957 senesinde doktora yapmak üzere Almanya'ya gönderilmiş. Dört aylık Goethe Enstitüsü Almanca kursundan sonra Göttingen Üniversitesi'nde Prof. Dr. Walter Hinz yönetiminde doktora öğretimini tamamlamış.

Nİhal Güres
İstanbul Üniversitesi Klasik Diller ve Filoloji mezunu olan Nihal Güres çalışmalarına Türk resminin ustalarından Sabri Berkel ile başladı. Sabri Berkel ile “Çağdaş Sanat Çalışmaları” yapan sanatçı aynı zamanda Türk Minyatür sanatının inceliklerini öğrenmek üzere uzun araştırmalarda bulundu. Remzi Köklü ile kağıt yapım atölyelerinde, Semiha Berksoy ile hem dostluk hem de sanatsal birlikteliklerde bulundu. Eserleri Aydın Sofu tarafından lirik - ekspresyonist olarak adlandırılan Nihal Güres heykel alanında da çalışmalarda bulundu ve gerek yurt içi gerek yurt dışında çeşitli atölyelerde çalışarak bir çok çalışmalara ve sergilere imza attı. İlk sergisini 1993 yılında hocası Sabri Berkel'in desteğinde ve yönlendirmesinde açan sanatçı bugüne kadar 20’den fazla kişisel ve yüzlerce karma sergiye katıldı. Sanatçının yayınlanmış “Kağıt Üzerine Karışık Teknik” adlı öykü kitabı ve “Ölünce de Kırmızı Ruj Sürüyor musunuz?” adlı romanı bulunmaktadır. Öykü ve Sanatsal yazıları bir çok dergi ve gazetelerde yayınlanmıştır.

Erol Ünal
Erol Ünal İstanbulda doğdu. 1968'de Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu (Yeni ismiyle Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi) Grafik Sanatları bölümünden mezun oldu. Okulda fotoğraf ihtisası yaptı.1965-1968 yılları arasında Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver'in İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Tarihi Enstitüsü’ndeki atölyesinde minyatür, tezhip çalışmalarına katıldı. Rektaş Reklam’da Grafiker, Ankara Reklam’da Tv. Film Daire Başkanı olarak çalıştı, Ajanstek Reklam Ajansı’nda Art Direktör'lük yaptı. Sibıl Reklam'ı kurdu. 1991-1998 tarihleri arasında Ukraynada reklam çalışmaları yaptı. Bodrum Fotoğraf Kulübü (BFK) Fotoğraf sergilerine ve Bodrum Sanat ve Kültür Derneği (Bodrumart) ve İstanbul Exlibris Akademisi Derneğinin Exlibris sergilerine katıldı. Sanat dergilerinde, Bodrum Posta'da, Sanat Magazin sitesinde yazıları ve fotoğrafları yayınlandı. İstanbul Exlibris Akademisi Derneği Yönetim Kurulunda görev yapmaktadır.

 

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT