Nilüfer Yeşilyurt - Kutuplaşma - Polarization

Nilüfer Yeşilyurt - Kutuplaşma - Polarization

Tarihler: 10 Mart 2021 Çarşamba ~ 22 Mart 2021 Pazartesi

Yer: Pinelo Gallery

Adres: Turnacıbaşı Sok. No 41 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 78 71

Web: http://www.pinelogallery.com

E Posta: info@pinelogallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 10, 2021 ~ Mar 22, 2021

Kutuplaşma - Polarization; ayrımcılık, nefret ve düşmanlığın en üst aşamada aşırılığa ulaşmasını işaret eder. Bu aşamada artık her şey kemikleşmiştir ve ayrıştırılan bölümün diğer bölüme geçme ihtimali hiç bir şekilde kalmamıştır. Toplumu oluşturan bireylerin, birbirlerine karşı güçlü bir şekilde ayrıştırılmasına dikkati çeken sergi; bize sunulmuş olan masmavi gökyüzünün karanlıklaştırılmaya çalışılmasının asıl nedenlerinin neler olduğunu /olabileceğini ve sonuçlarının neler olduğunu /olabileceğini izleyiciye sorgulatıyor.
Yazı, işaret ve semboller aracılığı ile üretilen tipografik tasarımların yer aldığı sergi 22 Mart’a kadar izlenebilir.

Nilüfer Yeşilyurt hakkında:
Harflerin anatomik yapıları ve tipografi tasarımına yoğunlaşan Nilüfer Yeşilyurt; lisans ve yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde “Alfabe Tasarımı ve Tipografiye Uygulama Yöntemleri”, Sanatta Yeterliğini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde “Tipografinin Görsel ve İşlevsel olarak İncelenmesi” üzerine tamamlamıştır. 2006-2008 yılları arasında Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde Kaligrafi Atölyesi, Tipografik Tasarım, Alfabe Tasarlamak, Tipografik Tasarımda Okunabilirlik, Tasarım Elemanı Olarak Çizgi, Müzik ve Tipografik Tasarım, Tasarımda Biçim, Duy-Yaz, Çocuklarla Tasarım, Puzzle Tasarımı, Tipografik Tasarımda Görsel Hiyerarşi konu başlıkları altında workshoplar düzenlemiş ve yöneticiliklerini yapmıştır.  “Yazı Tasarımı” Akbank Şaşkınbakkal Sanat Galerisi 1991 İstanbul; “Yazılama: 1” Taksim Sanat Galerisi 1997 İstanbul; “Kaligrafiler” Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi Sanat Galerisi 2005; İstanbul, “Sınırsız.Türkiye ile Kültür Buluşması”, “Grenzenlos Kulturelle Begegnung mit der Türkei” etkinliği kapsamında; “İstanbul Sokak Yazıları” Diyalog TheaterFest, Ballhaus Naunynstrasse 1998 Berlin-Almanya’da kişisel sergiler açan grafik tasarımcı; halen İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır ve Avrupa Kültür Derneği Yayınları’nda basılan “Avrupa Türkçesi”, “Europäisch Türkisch”, Adnan Tönel, Nilüfer Tönel; adlı bir kitabı bulunmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT