Osman Şengezer

Tarihler: 15 Ekim 2011 Cumartesi ~ 22 Kasım 2011 Salı

Yer: Almelek Sanat Galerisi

Adres: Cevdetpaşa Cad. No: 99/1 Ayşe Sultan Korusu, Bebek İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 265 38 51

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 15, 2011 ~ Kas 22, 2011

Tasarladığı dekor ve kostümlerle 1960’tan beri 600’ü aşkın prodüksiyona imza atan Osman Şengezer; 5 dekor kostüm tasarımı, 2 kitap ve dostlarıyla kutladığı meslekteki 50. yılını, sergi ile sonlandırıyor. Sahnelere renk ve hayat katan usta; tiyatro, bale ve operalar için çizdiği kostüm eskizlerinden 20 tanesi ile “Evler” konulu resimlerini 15 Ekim – 22 Kasım 2011 tarihleri arasında Almelek Sanat Galerisi’nde sergiliyor.

Osman Şengezer’in; 50. meslek yılında dekor kostüm tasarımlarını gerçekleştirdiği projeler arasında, Kenter Tiyatrosu’nda Yıldız Kenter için “Kraliçe Lear”, Antalya Devlet Balesi için “La Bayadere” balesi, Eskişehir Tiyatroları için “Kaç Baba Kaç” ile “Palto” oyunları, Ankara Devlet Tiyatrosu için “Kantocu” müzikali ve Dilek Türker Tiyatrosu için “Türkan Saylan” oyunu yer alıyor. Şengezer bu projeler ek olarak, İstanbul Şehir Tiyatroları için “Cabare” müzikalinin Harbiye Şehir Tiyatrosu’na uygulanmasını gerçekleştirdi.

Osman Şengezer, dekor kostüm tasarımı projelerinin yanı sıra, Türk sahne sanatlarının gelişmesinde katkıda bulunan opera, bale, tiyatro sanatçılarını, eleştirmenleri, yazarları ve sahne arkası çalışanlarını saygıyla anmak için oluşturulmuş “Dekor ve Kostümlü Anılar” adlı kitabının 2. baskısını da sevenleriyle yine 50. yılında paylaştı. Şengezer ayrıca, “Cumhuriyet Dönemi Türk Gösteri Sanatları Öncü Sahne Tasarımcıları” adlı yeni kitabını da aynı yıl piyasaya çıkardı.

Dekor ve Kostüm ustası Şengezer, 50. yıl etkinliklerine bir yenisini daha katarak; tiyatro, bale ve operalar için çizdiği 20 adet kostüm eskizi ile 20 adet “Evler” konulu resmini Almelek Sanat Galerisi’nde sergiliyor. 15 Ekim 2011 Cumartesi günü açılacak olan sergi, 22 Kasım 2011 tarihine kadar Pazar ve Pazartesi günleri haricinde her gün ziyaret edilebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT