Öz/çeviri-m (Self/trans-lation) Sergi

Öz/çeviri-m (Self/trans-lation) Sergi

Tarihler: 10 Eylül 2019 Salı ~ 31 Ekim 2019 Perşembe

Yer: Akbank Sanat

Adres: İstiklal Cad. No:8,Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://www.akbanksanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 10, 2019 ~ Eki 31, 2019

Sanatçı: Sudarshan Shetty
Küratör: Hasan Bülent Kahraman

Hayatın sürekli bir değişim, dönüşüm ve çeviri olduğu açık bir gerçek. Herakleitos’tan beri aynı suda iki kere yıkanılmayacağını biliyoruz. Antik Yunan felsefesi ateş ve su etrafında ikiye ayrılıyordu. Ateş dönüştürümdü. Su zamanın getirdiği değişiklikti. Ama ikisinin özünü de farklılaşma oluşturuyordu: maddenin değişimi. Değişen madde ve zaman bellekle ilgilidir. Her değişim belleğin gerçekliğini bir kere daha anımsatır ve onar. Bellek sürekli değildir. Aşamaları kaydeder. Tıpkı kültürün katmanlardan oluşması gibi.

Sudarshan Shetty’nin yapıtlarında madde ve zaman ve bellek bir arada ele alınıyor. Bunların kültürel çerçeveleri ve kompozisyonlarına işaret ediliyor. Kırılmak zor bir süreçtir. Maddeyi parçalar ve kendisinden uzaklaştırır. Onarmaksa zamana ve maddeye sarılmaktır. Ama her onarım zamanın izidir. Shetty zamanın izini kültürlerin gerçeğinde arıyor. İki farklı malzemenin kaynaşması iki farklı gerçeğin ve kültürün uzlaşmasıdır.

Kültür insandır. Kendi kendisine oluşsa dahi dünya bizimdir, bizim algımız ve anladığımızla sabitleşir. O halde değişim benim değişimimdir. Ya benden uzaklaşmaktadır her şey ya da bana ulaşmaktadır. Shetty bütün o değişimle birlikte insanın evrensel var oluş trajiğine göndermede bulunuyor. Zaman, kültür ve madde arasında sıkışmış insanın yol arayışlarını imliyor. Antik Yunan’dan bugüne uzanan çizgide değişen ve değişmeyen saklı Shetty’nin yapıtında.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT