Özgün Baskıresim - Boyamalı Özgün Resim Geçmiştenli Sergisi

Tarihler: 28 Ekim 2010 Perşembe ~ 21 Aralık 2010 Salı

Yer: Marmara Üniversitesi Acıbadem Kampüsü

Adres: Küçük Çamlıca Acıbadem Kadıköy / İstanbul İstanbul

Telefon: 0216 326 26 67

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 28, 2010 ~ Ara 21, 2010

"Hocaların Hocası" Prof. Mustafa Aslıer`in "Özgün Baskıresim + Boyamalı Özgün Resim Geçmiştenli sergisi" ve Mustafa Aslıer`in yetiştirmiş olduğu öğretim üyelerinin "Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Sergisi" 27 Ekim 2010`da açılıyor.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cumhuriyetin 87` nci Kuruluş Yıldönümünü çeşitli sanat etkinlikleri ile bir hafta boyunca kutlayacak. İlk etkinlik 26 Ekim 2010 tarihinde kurumun düzenlediği "1`nci Çağrılı Uluslararası Afiş Biennali" ile Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesinde başladı. 27 Ekim 2010 Çarşamba günü de fakülte iki önemli sergiyi birden Acıbadem Kampüsünde topluma sunuyor.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi duayen hocaları, Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulunun kurucusu, kuşaklar boyu sanatçı yetiştiren ünlü sanatçı Prof. Mustafa Aslıer`in "Özgün Baskıresim + Boyamalı Özgün Resim Geçmiştenli sergisi"ni ve aralarında Mustafa Aslıer`in yetiştirmiş olduğu pek çok öğretim üyesi ile birlikte "Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri Sergisi"ni 27 Ekim 2010 tarihinde Cumhuriyetin 87`nci Yılı Kuruluş Etkinlikleri kapsamında topluma sunuyor.

Ana Sergi Salonunda Prof. Mustafa Aslıer`in çizgi ile, ya da özgün baskı sanatının litografi, gravür, monotipi, serigrafi gibi değişik özgünbaskı tekniklerini sergileyen, ya da suluboya, matbaa mürekkebi gibi değişik tekniklerle yapılmış yüzlerce eseri yer alırken, fakültenin 5 katında da öğretim üyelerinin eserleri izleyicilere sunuluyor.

Kurum içerisinde" hocaların hocası" olarak anılan Prof. Mustafa Aslıer, İlköğretmen okulunu bitirdikten sonra Gazi Eğitim Enstitüsü Resim İş Bölümünden mezun olup Malik Aksel, Refik Epikman, Şinasi Barutcu gibi gerçek ressam ve grafik sanatçılarından eğitim aldı. Taş baskı, monotipi, özgün baskının tüm tekniklerini ilk kez ülkemizde tanıtmış ve öğretmiştir. 1949 yıllarında ilk litografilerini yaptı. 1953 de ilk grafik hocası olarak yetiştirilmek üzere Almanya`ya eğitime gönderildi. Uygulamalı sanatların gerekliliğine inanan Mustafa Aslıer Tatbiki Güzel Sanatlar Okulunun kurulmasında öncülük yapmıştır. Uzun yıllar bu okulun öğretim üyesi, yöneticisi hem de uluslararası alanda kurumun en önemli sanatçısı olarak sanatın öncülüğünü yapmıştır. DOBAG Projesi ile Türkiye`nin çeşitli yörelerinde kurdukları kooperatifle sanat eğitimi ile kadının sosyal statüsünde olumlu bir değişimin yer almasında da öncü olmuş, köylü kadına yaşamını kazanma hakkını ve söz sahibi olma hakkı vermiştir. Yıllar boyu toplandığı özgünbaskı sanatçıların eserleri ile Marmara Üniversitesi Müze kolleksiyonun oluşturulmasında çok önemli bir rol oynamış ve bu müzenin nüvesini oluşturmuştur. Emekli olduktan sonra da kuruma desteğini esirgemeyen değerli sanatçı eşsiz bilgi birikiminden, sanat aşkından yararlanmak isteyenlere bilge tavırları ile evini ve atölyesini, en önemlisi yüreğini açarak geleceğin sanatçılarının ufuklarını genişletmekte, onlara yön vermektedir.

Sergiler 22 Aralık 2010 tarihine kadar devam edecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT