Pasquale Nero Galante Kişisel Sergisi

Tarihler: 10 Ocak 2012 Salı ~ 28 Ocak 2012 Cumartesi

Yer: Ormo Sanat Galerisi

Adres: Dümen Sokak. No:9 Ormo İş Merkezi Gümüşsuyu Taksim İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 00 47

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 10, 2012 ~ Oca 28, 2012

Ormo Sanat Galerisi, İtalyan sanatçı Pasquale “Nero” Galante’ nin eserlerinden oluşan bir seçkiye ev sahipliği yapıyor.

Galante’ nin eserleri için şunlar söylenebilir...

Galante’ninki yanıp tutuşan bir gerçek: malzeme mükemmelleştirilecek bir şey bırakmıyor ve bazen acımasız bir şekilde pörsümüş vücutları, kırışıkları ve gözyaşlarını bütün çıplaklığıyla gözümüze sokuyor. Kaotik bir doğayla dökülen kent peyzajları iç içe geçiyor, ama verdiği izlenim çöküş değil. Tam tersine Galante’nin resmi insanı görkemli bir kutsallık duygusuyla sarıyor. Mükemmeli, zoraki eğlenceyi, ebedi bedensel gençliği bulmaya çalışmanın boş kaygısı terk edilince, insan deneyim ve duyguların oluşturduğu gerçek doğası ile baş başa kalıyor. O yüzden birbirine girmiş renklerle dolu bir tablo, yararsız ayrıntılar içinde kaybolmak olurdu: halbuki bellek basit tonlardan, birbirine geçmiş sonsuz nüansları da olsa, asla fazla aşırıya kaçmayan beyazlar ve siyahlardan oluşuyor.

Kısaca Galante’nin resimlerinde her şey kutsal. Çünkü her şey gerçek; insan vicdanı denen sonsuz ve hiç değişmeyen gerçeği yansıtıyor. Kutsal olan aslında gerçeğin olumlu tarafı... gücü evrenselliğinde. Kutsal olduğuna hükmedilen bir şey karşısında duyulan sadece hayranlık değil, aynı zamanda paylaşma duygusu. Galante’nin resimleri de kendi içlerinde iki farklı boyuta sahip: izleyen kişiyle gerçek imgelerin üzerine bir tül çeken sisler arasındaki boşluk, hemen yanı başımızda duran, her günkü sınırlı ve ürkek gerçeklerimiz.

Yine o sisler ve imge arasında kalan ve izledikçe yavaşça beliren, yüzünü gösteren boşluk ise insanın ihtiyaç duyduğu, sonsuz ve ebedi gerçek; varolmanın bağışlayıcı ve hoşgörülü ödülü. İşte bu nedenle resimlerdeki sönük ve pörsümüş etlerden yansıyan hüzün veya korku değil, tam tersine insanlığın her daim paylaştığı saf hiyerofani.

Bu sergi, NeoArtGallery Associazione Culturale adına sanat yönetmeni Ferdan Yusufi, Angelo Andruiolo, Giorgio Bertozzi katkılarıyla düzenlenmiştir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Festival Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT