Prolemais`te Karşılaşma

Tarihler: 18 Kasım 2008 Salı ~ 29 Kasım 2008 Cumartesi

Yer: ArkeoPera Sanat Galerisi

Adres: Yeniçarşı Cad. Petek Han No:16/A 34430 Galatasaray-İstanbul İstanbul

Telefon: 0 212 249 92 26

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 18, 2008 ~ Kas 29, 2008
TASARIMIN TAKIYA YANSIMALARI “PROLEMAİS` TE KARŞILAŞMA” SERGİSİ SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR!
Galatasaray’da ArkeoPera Sanat Galerisi’nde 18-29 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan “PROLEMAİS` TE KARŞILAŞMA” isimli camın porselenle bütünleştiği takı sergisi, genç sanatçı Hande Bilten’in yorumlarıyla ve tasarımlarıyla hayat bulan kolyelerden oluşuyor. Sergi, sanatseverler tarafından ArkeoPera Sanat Galerisi’nde haftaiçi 10.00 – 18.00 arası Cumartesi günü ise 11.00 – 20.00 saatlerinde izlenebilecek.

Porselen ve üfleme cam kolyelerden oluşan sergi, tasarımın önemini birkez daha gözler önüne seriyor. ArkeoPera Sanat Galerisi’nin ilk sergisi olan “PROLEMAİS` TE KARŞILAŞMA” takı sergisi, cam boncuklar, yarı değerli taşlar ve gümüş yan malzemeler kullanılarak Hande Bilten tarafından uzun çalışmalar sonucu tasarlanan kolyelerden oluşuyor. Porselenin üzerindeki sırrın da bir tür cam olduğunu vurgulayan sanatçı, kolyelerin herbirini farklı gemici düğümleri ile monte ederek ve renklerin ışıltısını kullanarak sanatseverlere daha önce karşılaşmadıkları bir görsellik sunuyor. Hande Bilten yarattığı takılardaki özelliği tanımlarken, “Biçimlerde olabildiğince sade bir yaklaşım, kompozisyonlarda asimetri içinde denge gözlemlenebilir. Biçimlerdeki sadeliği Prolemais`te karşılaşılan ilk camın sadeliğine bir gönderme olarak düşünebiliriz” diyor.

Fenikeli denizcilerin tesadüfen bulduğu camın tarihçesine gelince...
Suni camın ilk olarak nasıl üretildiğine dair hiçbir kanıt olmamasına rağmen, Romalı bir tarihçi olan Pliny, camı ilk olarak Fenikeli denizcilerin bulduğuna işaret ediyor. Hikaye ye göre denizciler, Suriye`nin Prolemais bölgesindeki sahilde bir kamp kurarlar. Ateş yakarak kaplarını, aynı zamanda yükleri olan soda blokları üzerine koyarlar. Ertesi gün uyandıklarında, ateşin sıcaklığından dolayı kum ve sodanın camı oluşturduğunu görürler. Camın ilk olarak Mısırlılar ve Fenikeliler tarafından M.Ö. 2`nci yüzyılda üretildiği söylense de, Mezopotamya`da bulunan ilk cam örneklerinin tarihi, M.Ö. 3`ncü yüzyıla dayanıyor…

Hande Bilten Hakkında
Sanatçı, Bandırma’da doğdu. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümünde bir yıl eğitim gördükten sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü’nü bitirdi. Çeşitli galeri ve atölyelerde çalışmalar yaptı. 2006 yılında "Buluşma", "Yaz Karması" ve "Kırdığımız Oyuncaklar" isimli sergilerde, 2007 yılında "Yaz Karması", Grup Sergisi ve 2008 yılında da Mersin`de "Kadınlar Günü" sergilerine katıldı.
www.handebiltenaccessory.com
www.handebilten.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT