Record-Again - 40jahrevideokunst.de – 2. Bölüm: Dijital Miras: 1963 Yılından Bugüne Almanya’daki Video Sanatı Sergisi

Tarihler: 07 Ekim 2010 Perşembe ~ 10 Ekim 2010 Pazar

Yer: İstanbul Modern

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No: 4 Karaköy İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 334 73 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 7, 2010 ~ Eki 10, 2010

RECORD > AGAIN! - 40jahrevideokunst.de – 2. Bölüm: Dijital Miras: 1963 Yılından Bugüne Almanya’daki Video Sanatı Sergisi

Gösterimler:
7 Ekim Perşembe / 14.00 - 17.00
9 Ekim Cumartesi / 14.00 - 17.00
10 Ekim Pazar / 14.00 - 17.00

RECORD > AGAIN! - 40jahrevideokunst.de - Bölüm 2, Alman video sanatının 60’lı ve 70’li yıllardaki başlangıcından 21. yüzyılın başına kadar olan tarihini araştırıyor.

Bugün video tarihini araştırmak demek, ilk önce geçmiş yıllara ait görsel işitsel malzemeleri görünür kılmak demektir. Çoğu şey bugün unutulmuş olarak müzelerin depolarında veya sanatçı atölyelerinde duruyor ve izlenemiyor. Bir, yarım ve çeyrek zoll formatındaki makaralar için ya da tuhaf kare veya beşgen kasetlere kaydedilmiş şeyler için yapılmış dinleme aletleri, ya yok olmuş yada bozulmuş durumdalar. Bantlar artık dönmüyorlar, çünkü artık erimeye veya birbirine yapışmaya başlamışlar. Bu duruma bir son vermek için, 2004 yılında Karlsruhe Sanat ve Medya Teknolojisi Merkezi’nde antika video sistemleri için bir laboratuvar kuruldu. Burada şu anda çalışan birçok tarihi alet modern dijital teknik ile birleştirildi, 60’lı yıllardan 80’li yıllara kadar olan dönemin 50’nin üzerinde kullanımdan kalkmış video formatı seyredilebilir hale getirildi ve gelecek kuşaklara ulaşabilmeleri için de yüksek kalitede dijitalleştirildi.

Almanya Cumhuriyeti Kültür Vakfı tarafından desteklenen RECORD > AGAIN! projesi, bir sergi çerçevesinde geniş kapsamlı bir katalog ve bir DVD edisyonu eşliğinde, son 40 yıla ait 50 kadar video çalışmasını sergiliyor ve Alman video sanatının çeşitliliğini örneklerle yansıtıyor. Bunların arasında Joseph Beuys’un 1972 yılında documenta 5’de sergilediği ünlü boks maçı, en son olarak 1976 yılında izlenmiş olan, Wolf Kahlen’in altı ekranda gösterilmiş „Kuzular“ adlı çalışması, Walter Schröder-Limmer’in eski videosynthesizer çalışmaları, HA Schult’un 1978 yılında yaptığı „Medya Bahçesi“, Ulrike Rosenbach ve Klaus vom Bruch’un 1977 yılında yaptıkları hemen hemen hiç bilinmeyen bir çalışmaları ve içinde 1985 yılında Michaela Buescher ve Gerd Conradt’ın Gretchen Dutschke ile yaptıkları röportajın bulunduğu bir enstalasyon bulunuyor. Ayrıca Gerry Schum’un Klaus Rinke ve Ulrich Rückriem ile televizyon galerisinden çalışmaları, 1977 yılına ait Anna Oppermann hakkında bir belgesel ve 1981 yılına ait, şimdiye kadar yayınlanmamış, Berlin Tempodrom’daki „Festival Genialer Dilletanten“`den video kayıtları sergilenecek.

Sergide çalışmalar ağırlıklı olarak günümüzün aletleriyle gösterilecek. Sergi kataloğunda, Siegfried Zielinski, Peter Weibel, Klaus Staeck, Sylvia Martin, Claus Löser, René Block ve Christoph Blase’ye ait metinler, video tekniğinin resimli tarihi, bugünkü restorasyon çalışmaları hakkında görüşler ve kapsamlı, açıklamalı bir kaynakça yer alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT