Şahin Kaygun - Gizli Yüz

Tarihler: 11 Eylül 2013 Çarşamba ~ 20 Ekim 2013 Pazar

Yer: Elipsis Gallery

Adres: Hoca Tahsin Sok. Akçe Han No: 10 Karaköy Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 48 92

Faks: 0212 244 89 06

Web: http://http://www.elipsisgallery.com

E Posta: info@elipsisgallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 11, 2013 ~ Eki 20, 2013

Elipsis Galeri, 10 Eylül - 20 Ekim tarihleri arasında Şahin Kaygun'un "Gizli Yüz" sergisine ev sahipliği yapacak. Türkiye’de çağdaş fotoğrafın öncüsü Şahin Kaygun, 20 yılı aşkın süredir ilk kez İstanbul’da solo sergisi ile karşımıza çıkıyor. Serginin küratörlüğünü ise Yekhan Pınarligil üstleniyor.

Sergi, farklı tekniklerle ortaya çıkan denemeleri ile Şahin Kaygun’un tarzını ön plana koyuyor. Işıkla oynayarak, sonra fotoğraflara fiziki müdahalelerde bulunarak; kazıyarak, boyayarak, çizerek, hatta kimyalarını değiştirerek, emulsuyonları alt üst ederek, her halükarda 'surimpression' a başvurarak deneyler yapıyor Kaygun. Bilindik tekniklerin sınırlarını bu şekilde sorgulayarak, olasıklarını zorlayan bir sanatçının içinde bulunduğu sosyopolitik şartlara bakışının zenginliğini gözler önüne seriyor.

Kaygun'un seksen sonrası çalışmalarının ortak noktası bir nevi "Gizli Yüz"ün çehresini oluşturuyor. Portre konusunda deneyimli olan sanatçı bu tarihlerden itibaren modellerinin yüzlerini gizlemeye başlıyor. Aksaklık, tekrar, yokluk ya da eksiklik olarak düşünebileceğimiz bu durum, bir kaç istisna haricinde sanatçının işlerini bütünüyle etkiliyor. Deneysel tavrını suretlere uygulamaktan da kaçınmıyor, bazı fotoğraflarda suratlar kazınıyor, bazılarında ise tüllerle kaplanıyor, görüntü bulanık bir halde ya da çerçeve dışında dahi karşımıza çıkabiliyor. Fotoğraflarına baktıkça saklanan suretler kim olduğumuzu unutturuyor, bizi biz yapanı yitirdiğimizi farkettiriyor. Bu tercihlerin biliçli mi yoksa Kaygun'un bilinçaltı dürtüsünün etkileri mi hala bilinmemektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT