Salih Keleş ‘Şehir Sohbetleri’yle Caddebostan Kültür Merkezi’nde

Tarihler: 05 Mayıs 2010 Çarşamba ~ 28 Mayıs 2010 Cuma

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Adres: Bağdat Cad. Feneryolu Apt. 146/5 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 449 65 94

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 5, 2010 ~ May 28, 2010
Ressam Salih Keleş’in ‘Şehir Sohbetleri’ isimli dokuzuncu kişisel sergisi 28 Mayıs’a kadar Caddebostan Kültür Merkezi’nde izlenebilir.

Ressam Salih Keleş, ‘Şehir Sohbetleri’ ismini verdiği dokuzuncu kişisel sergisinde, şehir hayatını ve şehirde yaşayanların hallerini anlatıyor. Yağlıboya tablolar ve suluboya desenlerden oluşan sergide, şehirdeki fabrikalara, demir yollarına, makine parçalarına veya klasik otomobile rastlayacağınız gibi, bileyciyle, tren camından bakan anne ve kızlarıyla, hastanede yatan bir hastayla ya da sokakta oynayan çocuklarla da tanışabilirsiniz. Bir fabrikada yer alan makine de, şehrin içinden geçen demiryolu da aslında şehrin bir parçası. İşte tüm bu parçalar ve insanlar bir araya gelerek ‘Şehir Sohbetlerini’ oluşturmuş. Bu sohbetler de bazen hüzünlü, bazen neşeli, bazen çok renkli, bazen karanlık bazen de çok aydınlık. Ama tamamen gerçek ve şehirli.

Salih Keleş bu sergisi için şunları söylüyor: “19. Yüzyıl sonlarından itibaren sanayi ile şehirler de oluşmaya başladı. Telefonun, radyonun, televizyonun ve internetin içinde yer aldığı bir şehir kültürü oluştu. Bu da beraberinde şehir sohbetlerini oluşturdu. Ben de bu sohbetlerden etkilendiklerimi resmettim.” Keleş’in, dokuzuncu kişisel sergisi olan ‘Şehir Sohbetlerin’de 54 eser yer alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT