SALT Araştırma’da Yeni Koleksiyon: Şevki Pekin Arşivi

SALT Araştırma’da Yeni Koleksiyon: Şevki Pekin Arşivi

Tarihler: 17 Mayıs 2022 Salı ~ 17 Eylül 2022 Cumartesi

Yer: SALT Araştırma

Adres: Bankalar Cad. No: 11, Karaköy Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 22 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 17, 2022 ~ Eyl 17, 2022

Mimar ve tasarımcı Şevki Pekin’in arşivi SALT Araştırma Mimarlık ve Tasarım Arşivi’ne eklenerek çevrimiçi erişime açıldı.

SALT Araştırma, çalışmaları Kalebodur desteğiyle yürütülen ve Türkiye’den önemli mimar ve tasarımcıların arşivlerini içeren Mimarlık ve Tasarım Arşivi kapsamında Şevki Pekin’in (1946-2020) arşivini çevrimiçi erişime açtı.

Dijitalleştirme ve kataloglama çalışmaları tamamlanan arşiv koleksiyonu, mimar ve tasarımcı Şevki Pekin’in elli yıllık mesleki pratiğine kapsamlı bir bakış sunan 2.000’i aşkın yazılı ve görsel belgeyi bir araya getiriyor. Koleksiyondaki belgeler arasında, Pekin’in yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği mimari proje ve tasarımlara ilişkin çizim, eskiz ve fotoğrafların yanı sıra Viyana Teknik Üniversitesi ve Viyana Güzel Sanatlar Akademisi’nde mimarlık eğitimi aldığı yıllarda tasarladığı proje çizimleri bulunuyor. Mimari üretimleri, konsept tasarımları ve kişisel düşüncelerini yansıtan eskiz defterleri, koleksiyonu tamamlayan içerikler olarak öne çıkıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT