Samuel Beckett ` Beckett Sergisi`

Tarihler: 04 Mayıs 2010 Salı ~ 15 Mayıs 2010 Cumartesi 4-15 Mayıs 2010

Yer: Beyoğlu Sanat Galerisi

Adres: Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi No 217 Tünel – Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 26 10

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 4, 2010 ~ May 15, 2010

4 Mayıs - 15 Mayıs tarihleri arasında İrlanda Büyükelçiliği, Beyoğlu Belediyesi, İstanbul 2010 Ajansı ve Uluslararası İstanbul Şiir Festivali ortaklığıyla, Beyoğlu Sanat Merkezi`nde yirminci yüzyılın en güçlü kalemlerinden Samuel Beckett`ın hayatı ve çalışmalarını retrospektif bir şekilde konu alan bir sergi gerçekleştirilecektir.

Yirminci yüzyıl yazarları arasında en çok takdir edilen ve üzerinde en çok tartışılanlardan biri kabul edilen Samuel Beckett (1906-1989) Dublin`de doğdu. Tiyatro oyunları ve düzyazılarında, modern insanın ızdırabını kara mizah yoluyla sade bir güzellik ve zamansız bir öngörü ile yakalamayı başardı. ‘Roman ve drama türlerinde, yeni formlarda oluşturduğu eserlerinde, modern insanın yoksunluğunu yücelten` Beckett, 1969`da Nobel Edebiyat Ödülü`ne layık görüldü. Olabildiğince hassas ve utangaç bir karaktere sahip olan yazar, dostlarına ve çevresindekilere karşı her zaman nazik ve cömert davrandı. Yakın çevresine karşı ne kadar esprili ve sıcaksa, mahremiyetine de bir o kadar düşkün olan Beckett, eserlerinin tanıtımı için röportaj vermez ve pek de çaba sarfetmezdi. Buna rağmen, ince kırılgan duruşu, derin kırışıklarla örülü yüzü, kısa gri saçları, gagamsı burnu ve martı-gözleriyle yirminci yüzyılın en ikonik yüzlerinden biridir. Etkilendiği başlıca İrlandalı yazarlar Jonathan Swift, J.M. Synge, William ve Jack Butler Yeats ve yakın dostu ve rol modeli diye tabir ettiği James Joyce`tur. ‘Godot`yu Beklerken` ve ‘Molloy`, ‘Malone Ölüyor` ve ‘Adlandırılamayan` roman üçlemesi başlıca eserleri sayılmaktadır. Samuel Beckett, William Butler Yeats ve James Joyce ile birlikte yirminci yüzyıl edebiyatının en etkili yazarlarındandır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT