Sedat Kumova - Küçük Muhabbetler

Sedat Kumova - Küçük Muhabbetler

Tarihler: 26 Nisan 2018 Perşembe ~ 10 Mayıs 2018 Perşembe

Yer: Akyol Sanat Merkezi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 26, 2018 ~ May 10, 2018

Akyol Sanat Merkezi, 26 Nisan – 10 Mayıs 2018 tarihleri arasında ressam Sedat Kumova’nın “Küçük Muhabbetler” isimli kişisel resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Muhabbet, iki varlık arası bilinen en iyi yoldur yaradılışımızdan bugüne gelen. Bir söz, bir bakış bir dokunuştur sohbet. Bazen kısa bir tebessüm bazen uzun şen şakrak bir kahkahadır muhabbet.

Hayatımızın içinde yaşarken kaybettiğimiz muhabbeti, sembolik anlatım tarzıyla öne çıkan sanatçının eserleri bize bu sorunsalı yaşatıyor. Sanatçının eserlerinde zincir etkisi, renklerin ve çizgilerin özgün ve yalın biçimselliği, izleyicileri, sanatçı tarafından varlık ile mana âlemi arasında gidip gelmelerini ve kendi iç dünyalarındaki söylemleri farklılık yaratabilecek ve sorgulanabilecek bakış açılarına yöneltebilmeyi sağlıyor.

Varoluştan sonsuza dek bir muhabbet içinde olduğumuz sanatçının her bir eserinde değişik yorumlarla karşımıza çıkıyor. Sanatçının resimleri, kullanılan renklerin açık-koyu, sıcak-soğuk ilişkileri bize yaşamın gel-gitlerindeki zıtlıkları hatırlatıyor.

Yaşamı yollarla, zincirlerle küçük muhabbetleri birbirine bağlatılıyor resimlerinde ressam Kumova. Herkesin birbirine muhabbetle bağlı olduğunu hatırlatırcasına vurguluyor zincirleri…

Ressam Kumova'nın Küçük muhabbetler serisi ile izleyenleri muhabbetin çıkış noktasına götüren resimleri 10 Mayıs 2018 tarihine kadar Akyol Sanat Merkezi'nde görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT