Sema Gümüş Öğüt’ün 7. kişisel sergisi

Tarihler: 05 Kasım 2013 Salı ~ 22 Kasım 2013 Cuma

Yer: Galeri Artist Çukurcuma

Adres: Ağa Külhanı Sok. 10/A Çukurcuma Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212.251 91 63

Web: http://http://www.artistcukurcuma.com

E Posta: info@artistcukurcuma.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 5, 2013 ~ Kas 22, 2013

Galeri Artist Çukurcuma 2–22 Kasım 2013 tarihleri arasında Sema Gümüş Öğüt’ün 7. kişisel sergisine ev sahipliği yapacak, 1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi resim öğretmenliği bölümünden mezun olan sanatçı, sanat eğitmenliği ve akademik kariyerini bir arada yürüterek, sanatsal çalışmalarını sürekli kılmıştır. U.P.S.D Üyesi olan sanatçı, pek çok karma ve yarışma sergilerine katılmıştır. Çalışmalarını İzmir’ de kendi atölyesinde sürdürmektedir.

Hızlı ve acımasız bir tüketimin yaşandığı bugünün dünyasında, şüphesiz ki görsel tüketim de fütursuzca yaşanmaktadır. Özellikle, sanatsal biçimlendirmelerin bir kısır döngü tehlikesiyle yüz yüze kalmasının yanında, zaman zaman da eserler için; “Bu daha önce yapılmamış mıydı?” tarzında söylemlerin de sarf edilmesi söz konusu olmaktadır. Bu durum, sanatçının haletiruhiyesinde huzursuz ve tedirgin edici bir süreci başlattığı gibi, nesnelleştirme kaygısı ve içe dönüklükle birleşerek bir kaosa dönüştürme ihtimali kaçınılmazdır. Nihayetinde, hayatında duygusal olarak, resimlerinde de biçimsel olarak, kaygı yaşadığı insan ve insan figüründen uzaklaşma eğilimini yaşamaktadır. Bundan dolayı sanatçı, dışavurumunu en içten ve en temiz hali ile yaşayabileceği, hatta eserlerinde yaşatabileceği nesnellik olarak, doğaya yönelme eğilimi göstermektedir. Doğa, hem tüm gerçekliği ile apaçık ortada, hem riyadan uzak, hem de tüm yok edilme eğilimlerine rağmen hala daha sonsuz doğurganlığını koruyan bir sığınak olmaktadır sanatçı için…

Sema Gümüş Öğüt’ünde sanatsal anlamdaki üretim sürecine bakıldığında, evvelden beri bu tür kaçışları yaşadığını görmekteyiz. Çizgi, sanatçının eserlerinde doğada bulunan tüm varlıkların tuval yüzeyinde nesneleşmesidir esasen. Halihazırda doğada var olan görüntüleri, estetik kaygılarla yöneldiği anlık izlenimlerini, sanatçı duyarlılığı ile ayıklayarak, sonsuz doğanın belki de bir hücresini, doğada karmaşık olarak nitelendirilebilecek anları, boyasal ve renk duyarlılığını da katarak oluşturduğu dokusal-dokunsal pentürü sonsuzluğa taşıyan bir aracı olmuştur. Ve sanatçı eserleri ile izleyicide doğa ve sanat eseri algısını tekrar sorgulatır.

Pazar günleri hariç hergün saat 11:00 ile 19:00 saatleri arasında Galeri Artist Çukurcuma'da görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT